Nieuwsbericht

Talent voor jouw club

Profielfoto van Liselot ter Harmsel
14 augustus 2018 | 1 minuut lezen

Is het voor jouw vereniging ook een uitdaging om nieuw (bestuurs-)talent te vinden? En zou je daar eigenlijk meer tijd voor willen maken, maar lukt het je niet omdat je meegenomen wordt in de waan van de dag? Heel herkenbaar. Vanwege deze veelgehoorde probleemstelling hebben de KNVB en NOC*NSF gezamenlijk een effectieve, moderne en frisse wervingscampagne gemaakt. Dit is een doe-het-zelf wervingscampagne voor verenigingen.

De campagne is gericht op het promoten van vrijwilligerswerk en het inspireren naar het zoeken van enige vrijheid hierbinnen. Het is meer gericht op de potentiële vrijwilliger zelf en hetgeen hem of haar motiveert én interesseert. Het laat zien wat het voor de potentiële vrijwilliger kan opleveren, in plaatst van het opsommen van de taken die voor de club moeten gebeuren. Tegelijkertijd worden de huidige bestuurders gestimuleerd om na te denken over andere benamingen, invulling en promotie van een bepaalde vrijwilligers taak of functie. Hoe je het als bestuurder aantrekkelijk kan maken voor nieuw talent.

NOC*NSF en de KNVB hebben materialen ontwikkeld die clubs kunnen delen voor de werving van nieuw talent. Zo is er een video (zie hieronder), GIF’s en posters ontwikkeld die zowel online als offline gebruikt kunnen worden. Kijk op de site talentvoorjouwclub voor meer informatie, handige tips&trics en allerlei bruikbare tools zoals de posters en filmpjes voor op je site.