Nieuwsbericht

Jongeren aan de slag voor starterswoningen in buurtschap Wiene Zeldam

Profielfoto van Kim Verweij
8 maart 2021 | 1 minuut lezen

Stichting BuurtBelangen in Wiene Zeldam werkt aan een plan voor starterswoningen in hun geliefde buurtschap. Op dit moment is het voor starters niet mogelijk om er een huis te kopen. Dat merkt ook Robbert Vehof. De 29-jarige voorzitter van Stichting Buurtbelangen Wiene-Zeldam wil eigenlijk ook graag terug naar de buurtschap waar hij is geboren.  Een mooi voorbeeld van actieve inwoners die zelf op zoek gaan naar kansen en mogelijkheden. 

Geen betaalbare huizen
Betaalbare huizen in ‘zijn’ buurtschap zijn er voor starters niet. Daarom trekken twintigers weg naar omliggende plaatsen. „Maar ik zou ooit graag naar Zeldam terug willen. Ik hoop dat het in de toekomst mogelijk is. We zijn begonnen met een onderzoek naar de haalbaarheid van nieuwbouw in de buurtschap. Het zou mooi zijn als jonge mensen meer kansen krijgen om er te kunnen blijven”, zegt Vehof

Daarom wordt onderzocht of er woningen gebouwd mogen worden. ,,We hebben daarvoor een organisatie in de arm genomen, die zich voor kleine kernen inzet. Vijf of tien geschakelde woningen zou mooi zijn. Ik verwacht dat daar zeker belangstelling voor is.”

Nieuwbouw is leefbaarheid
Nieuwbouw komt volgens hem de leefbaarheid ten goede. „Nog steeds worden er veel activiteiten gehouden. Dat gebeurt in buurthuis ‘t Kempke. We hopen uiteraard dat het allemaal zo blijft.” 

Lees het volledige artikel op de website van Tubantia. En wil je weten hoe je net als BurgerBelangen Wiene Zeldam graag zelf stappen zetten voor de leefbaarheid in je dorp? Ik denk gerust een keer met je mee.