Nieuwsbericht

Coronaproof sporten met een robot

25 november 2020 | 2 minuten lezen

Sporten is gezond én gezellig. Dat hoef je de mensen van Tafeltennisvereniging TTV Dedemsvaart niet uit te leggen. Natuurlijk willen ze ook in coronatijd met elkaar blijven trainen, maar wel op een veilige en verantwoorde manier. De tafeltennisrobot biedt uitkomst.

Mariëlle Boers is penningmeester van TTV Dedemsvaart. Zij legt uit wat het belang is van een tafeltennisrobot. “De robot is een heel handig hulpmiddel om mee te trainen. Hij schiet de ballen automatisch af en verzamelt de teruggespeelde ballen. Hierdoor hoef je de ballen niet meer met de hand aan te raken. En dat is in deze tijd natuurlijk heel erg fijn. Bovendien kun je met behulp van de robot goed verschillende soorten slagen trainen, omdat de robot de ballen steeds op dezelfde manier speelt.”

Veilig en verantwoord
TTV Dedemsvaart doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de leden veilig en verantwoord kunnen blijven tafeltennissen. Mariëlle: “We hebben de zaal waarin we trainen aangepast, er staan nu nog maar vier tafels, waar er voorheen acht stonden. Tussen de tafels hebben we schermen geplaatst. Hierdoor kunnen we allemaal voldoende afstand houden van elkaar en toch samen tafeltennissen. Natuurlijk hebben we desinfectiemiddel en neemt iedereen zijn eigen batje mee.”

Bakken voor de ballen
Dankzij een subsidie van de provincie Overijssel kon TTV Dedemsvaart niet alleen een tafeltennisrobot aanschaffen, maar ook zes in hoogte verstelbare bakken. Deze zijn essentieel voor de mensen die in een rolstoel zitten. Mariëlle: “We waren net begonnen met een team parasporters, toen we dicht moesten vanwege de eerste uitbraak van het virus. Naast onze eigen paraspelers nemen aan dit team ook parasporters deel die lid zijn van andere verenigingen in de omgeving. Zij komen bij wedstrijden voor hun eigen vereniging uit maar krijgen een aanvullende training aangeboden in Dedemsvaart. Speciaal voor deze sporters in een rolstoel hebben we nu zes in hoogte verstelbare bakken aangeschaft, waar ze de ballen in kunnen doen. Deze kleine aanpassing zorgt ervoor dat deze mensen zelf steeds nieuwe ballen kunnen pakken, zonder anderen om hulp te hoeven vragen. Dat traint natuurlijk veel fijner. De ballenbakken worden gebruikt wanneer er 1 tegen 1 gespeeld wordt in plaats van tegen de robot. Met de ballenbakken kunnen we 1,5 meter afstand houden. Ik hoop dat we dankzij deze investering binnenkort weer met de parasporters kunnen gaan trainen.” 

Kijk voor meer informatie over de tafeltennisvereniging uit Dedemsvaart op www.ttvdedemsvaart.nl en op https://tafeltennis.nl/paratafeltennis-topsport/. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van deze subsidie? Kijk dan hier

NieuwsThema's