Nieuwsbericht

Lancering Overijssels Sport- en beweegakkoord en aftrap organisatie Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022

13 november 2020 | 1 minuut lezen

In het Fanny Blankers Koen Stadion in Hengelo werd op donderdagmiddag 12 november het Overijssels Sport- en beweegakkoord gelanceerd. Ook werd het startsein gegeven voor de organisatie van de Special Olympics Nationale Spelen dat in 2022 in Twente zal gaan plaatsvinden.

Door de Corona maatregelen werd in plaats van een fysieke bijeenkomst een webcast georganiseerd. Gedeputeerde van de Provincie Overijssel Roy de Witte ging met verschillende vertegenwoordigers vanuit het brede provinciale veld van sport en bewegen in gesprek over de ambities en kansen van dit akkoord. Onder leiding van gastheer Laurens Jan Stam werden drie van de vijf thema's uit het sport- en beweegakkoord belicht: Inclusief sporten en bewegen, Vitale sport- en beweegaanbieders en Topsport en talentontwikkeling.

Met Rick Brink, minister van Gehandicapentzaken, Claudio Bruggink, voorzitter Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022 en Ruud Verbunt, voorzitter Special Olympics Nederland werd het belang van Inclusief sporten en bewegen besproken. Onderdeel van dit thema is de Special Olympics dat van 10 tot en met 12 juni 2022 in de 14 Twentse gemeenten zal worden georganiseerd. 

Anneleen Yma-Diedering, procesbegeleider NOC*NSF-Rabobank, sprak over de vitaliteit van sportverenging ook in tijden van Corona. Voor het thema talentontwikkeling vertelde Rik Hardon, performance coach regionaal talent centrum atletiek Oost, zijn ervaring met talenten uit de atletieksport in Overijssel.

De webcast is terug te kijken via de volgende link: https://youtu.be/N9VyT1o6e-I#t=13m30s

Vraag & AntwoordThema's