Nieuwsbericht

Kerstboom binnen? Dan ook een boom buiten

Ook al zo’n zin in kerst? Iets om naar uit te kijken.. Vier dit jaar kerst #inhetbos en verdien een gratis boom om buiten te planten. Hoe? Da's heel simpel!

Profielfoto van Mieke Souman
12 november 2020 | 1 minuut lezen

We hebben allemaal behoefte aan wat licht en gezelligheid. Dit jaar zijn we er extra vroeg bij om ons huis en tuin helemaal onder te dompelen in de kerstsfeer. Zet je een kerstboom IN je huis? Plant dit jaar dan ook eens een boom BUITEN! Nu is namelijk hét seizoen om een boom te planten. Door aan één van de acties van Iedereen een Boom mee te doen kun je je gratis boom verdienen. Zo vier je dit jaar kerst #inhetbos!

Hoe werkt het?

Het is heel simpel: elke week introduceert Iedereen een Boom een actie waaraan je kan deelnemen. Op de website van Iedereen een Boom vind je precies welke acties dit zijn en hoe je een voucher voor jouw gratis boom kunt verdienen. Vanaf 16 december delen we de bomen uit op verschillende locaties.  Wie weet heb je geluk en word je uitgenodigd je boom op te halen tijdens een speciale kerst drive inn. Als je op Facebook Mooi Leven Overijssel volgt, krijg je als eerste de nieuwe actie in je tijdlijn te zien. Doen dus!

Iedereen een Boom

Iedereen een Boom heeft een actieplan opgesteld om de komende jaren 1.1 miljoen extra bomen te kunnen planten. Voor elke inwoner 1 boom. Want bomen maken onze wereld mooier. Ze zijn het thuis voor vele vogels, insecten en andere kleine dieren. En bovendien zorgen ze voor schone lucht, schaduw en droge(re) voeten na een flinke regenbui. Helpen kan door zelf een boom te planten en deze aan te melden op www.iedereeneenboom.nl . Maar grond beschikbaar stellen, een projectidee delen of voor cofinanciering zorgen behoort ook tot de mogelijkheden.

Iedereen een Boom is een initiatief van provincie Overijssel. De provincie doet dit niet alleen, maar in samenwerking met Samen Werkt Beter, Bosgroepen NON en OPG, het Nationale Bossenfonds, Groenfonds, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Landschap Overijssel, Trees4All en Probos.