Nieuwsbericht

Stichting Buurtkracht zorgt voor onderlinge verbinding en ondersteuning in de wijk

Profielfoto van Redactie ASK
20 juni 2018 | 1 minuut lezen

De gemeente Zwolle heeft voor 2018 subsidie verstrekt aan Stichting Buurtkracht Nederland. Onder leiding van deze stichting ontstaan er kleinschalige sociale netwerken binnen wijken, bestaande uit buurtbewoners met een kleine of grotere hulpvraag. 

Stichting Buurtkracht is in Nederland opgestart door Sabine Rink van HiFive. Zij raakte geïnspireerd door de Engelse Keyring Networks. Dit Britse initiatief zorgt sinds 1990 voor het opzetten van kleinschalige buurtnetwerken in Engeland en Wales. Nadat Sabine Rink inspiratie opdeed in Londen, startte zij in januari 2017 met de eerste Buurtkracht in Epe. 

Met Buurtkracht vorm je een groep met tien mensen die dichtbij je in de wijk wonen. Onder leiding van een Buurtcoach onderhoud je contact met elkaar binnen de groep en kijk je wat je voor elkaar kunt betekenen. Daarbij kan gedacht worden aan het vergroten van het gevoel van veiligheid, het onderstuenen van persoonlijke en sociale ontwikkeling, samen sociale activiteiten ontplooien en het versterken van de lokale cohesie in de wijk.

Kijk op www.buurtkrachtnederland.nl voor meer informatie en contactgegevens.