Nieuwsbericht

Forse toename rookvrije sportclubs

Profielfoto van Liselot ter Harmsel
5 september 2018 | 1 minuut lezen

Het aantal rookvrije sportverenigingen is flink gegroeid: vanaf 1 september zijn in Nederland meer dan 550 sportclubs rookvrij, terwijl dat er vorig jaar nog ruim 150 waren. In Overijssel zijn 59 sportverenigingen op weg naar een rookvrije sportvereniging (in 2017 nog 9). Van deze clubs zijn 22 verenigingen geheel rookvrij en 37 verenigingen zijn gedeeltelijk rookvrij.

Deze stijging is mede te danken aan de steun van de vijf grote buitensportbonden (KNVB, KNKV, KNHB, Atletiekunie en KNLTB) en inzet door gemeenten, die bijdragen aan een Rookvrije Generatie. Dat zoveel clubs ervoor kiezen rookvrij te worden past bij de grote maatschappelijke steun voor rookvrije sport.

Visie sport en bewegen in Twente
De veertien Twentse gemeenten hebben een gezamenlijke visie op Sport en Bewegen in Twente ontwikkeld. Deze visie ‘Regionale samenwerking is Noaberschop vanuit Eigen Kracht’ is in december 2017 door alle 14 colleges akkoord bevonden.  In deze visie zijn ook rookvrije sportaccommodaties een belangrijk speerpunt. De ambities zijn: 

  • Niet roken wordt de norm binnen het sport en beweegbeleid van de 14 Twentse gemeenten.
  • Binnen alle gemeenten in Twente worden alle gemeentelijke sportaccommodaties volledig rookvrij.

Downloads: