Vraag
Paul Huijnen 4 jaar geleden

Wie werkt al aan/met een dorpsapp?

Wij zouden graag op termijn in Saasveld een “dorpsapp” willen gaan gebruiken. Voor ons is het belangrijkste dat we jong en oud via één medium kunnen bereiken. Het gaat daarbij om allerlei functies: dorpsagenda, nieuws, verenigingsinformatie, etc. etc.

 

We zijn op zoek naar andere dorpen die iets soortgelijks al hebben of willen ontwikkelen. Wie van jullie is al bezig met zoiets? Of weet je al van andere dorpen die een dorpsapp hebben en wat hun ervaringen zijn?

 

Of weet iemand of er al een vergelijkend onderzoek is gedaan naar dorpsapps?

Lees meer over: Informatisering
5 antwoorden
Profielfoto van Harrie Kiekebosch Harrie Kiekebosch
4 jaar geleden

Hallo Paul,
ik heb in elk geval wel verstand van dit soort zaken. Heb voor Saxion onderzoek daar naar gedaan en heb ook ervaring in Salland.

Profielfoto van Herman Holtmaat Herman Holtmaat
4 jaar geleden

Paul en Harrie,

wij zijn in het kader van het Raolter Sportakkoord op zoek naar een dergelijke app. Het schijnt dat ze in Wijhe-Olst al zo iets hebben. Dus zeer geinteressseerd als jullie iets weten/vinden. Ik wil graag aangehaakt blijven.

Herman Holtmaat

Profielfoto van Monique - Monique -
4 jaar geleden

Beste Paul, Herman en Harrie, 

Interessante vraag (inderdaad ook in combi met het sportakkoord). 

@Wouter Aalders vanuit https://beweegroutesdiepenveen.nl is ook bezig met een app. Waar jullie app vermoed ik vooral zal focussen op informeren, zal de app door Diepenveen ook voor interactie worden gebruikt. 

Ik lees bijv. https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/79233/Informatie-over-Drentse-dorpen-op-. app en https://www.deondernemer.nl/innovatie/dorp-krijgt-eigen-app-1~562898

Verder heb ik eerdaags contact met Saxion, zal deze vraag ook meenemen. Harrie, erg benieuwd naar jouw ervaringen. 

Ik lees graag mee.

Hartelijke groet, 

Monique 

Profielfoto van Giny Hoogeslag Giny Hoogeslag
4 jaar geleden

Heino (gem Raalte) is nu bezig een dorpswebsite te ontwikkelen. Of het precies matcht met wat jullie willen bereiken kan ik lastig inschatten. Als je wilt kan ik jullie contactinfo wel matchen.

Profielfoto van Moeniesch Z I Abdoelrahman Moeniesch Z I Abdoelrahman
4 jaar geleden

Hallo Paul, ik woon in Enschede. En daar hebben wij geen dorpsApp maar een BuurtApp van HOPLR. Is Belgisch. Wij hebben al vanaf 04-01’20 reeds 100 buurtbewoners op de App. Er is reeds een wandelactiviteit met elkaar georganiseerd en elke maandag (mag ook op andere dagen), gaan wijomstreeks 19:00 uur wandelen.  Ik ga voor mijn buurt een Buurtontmoeting organiseren en een ploeg buurtbewoners die de buurt schoonhouden. 

Groet

Moeniesch uit Enschede