Vraag
Edwin Slaghekke 5 jaar geleden

Wie heeft er ervaring met "vonk-projecten"

Er zijn in mij optiek twee groepen in een samenleving 

De idealisten die de hele dag door broeden op nieuwe en uitdagende projecten. Die worden breed uitgemeten in de krant verspreid. Uiteindelijk gaan veel van de aties als een nachtkaars uit. Want de uitvoering is een ander deel van het proces. 

Aan de andere kant de gemiddelde inwoner die zich helemaal richt op het lokaal bestuur en verwacht dat er gebruiksklare oplossingen worden aangeboden. Zelf meedoen en meedenken in het voortraject is niet aan ze besteed. Hooguit als er weer eens wat niet goed gaat. 

Om de vonk van de waakvlam naar vol-gas meedoen te krijgen; hebben beide groepen elkaar nodig. 
De bedenkers van een niet compleet plan dat net voor de uitvoering strandt en de grijze massa die wel voor een klein deel van de uitvoering komt opdraven. 

Concreet : 
We hebben een concreet stadslandbouw project in de steigers staan. Met een ontmoetingsplek, aangepast toilet en teeltplan waarmee we een mooie uitfdaging in het groen hebben gemaakt. Maar nu nog de mensen die meedoen en een handje toesteken. Grond voorbereiden en teeltklaar maken, plant- en zaaigoed verzorgen en natuurlijk een goed gesprek en nieuwe mensen treffen. 

We laten ons zien en geven regelmatig kennis van de resultaten. Maar toch blijft het nog steeds bij kleine vonkjes zonder een overslag op het gas hangen. Waar kunnen we de brandstof vinden. 

Lees meer over: lopend vuurtje
Deze vraag heeft nog geen reacties.