Vraag
Karola Schröder 5 jaar geleden

namens vrijwilligers Festival op de Vecht Ommen; Welke subsidiebronnen zijn mogelijk?

De vrijwilligers van het Festival op de Vecht zijn op zoek naar nog wat extra financiering voor dit jaar. Er zijn al veel vaste investeerders (ondernemers, gemeente, vrienden, sponsoren) maar de begroting is nog niet helemaal sluitend. Het Prins Bernard Cultuurfonds heeft andere jaren wel geld gegeven, maar doet dat nu niet meer en ook de inschrijving voor tender voor kleine festivals van de provincie Overijssel heeft helaas niet in een bijdrage geresulteerd. Al met al een hele zoektocht voor vrijwilligers. Graag jullie tips en suggesties voor hen. 

Samenvatting Festival op de Vecht

Festival op de Vecht is een uniek muzikaal festival op en rondom de Vecht in Ommen. Het is in 2008 opgezet om de inwoners van het Vechtdal op een bijzondere wijze meer in verbinding te brengen met de rivier de Vecht. Vanaf 2011 werken we met een groot podium op de Vecht, dit jaar is het vijfde grote festival.

Het Festival verbindt drie dagen lang op een unieke manier artiesten met inwoners, ondernemers en bezoekers van het Vechtdal. Op een unieke locatie: een groot, drijvend podium op de Vecht in Ommen. Drie spetterende dagen in augustus 2019 staan bol van diverse muzikale optredens en andere activiteiten. Voor groot en klein & jong en oud. Duizenden bezoekers beleven dit  festival vanaf de boot, tribune of terras, de brug of vanaf het festivalterrein op de oevers van de Vecht.

Het Festival bestaat o.a. uit de volgende elementen: - Watermarkt (informatievoorziening over de Vecht) - Jeugdmusical (talentontwikkeling bij de jeugd) - Vechtconcert (bijzonder muzikaal programma op de Vecht) - Ondernemersbijeenkomst (verbinding met ondernemers uit het Vechtdal)

Belangrijke kernwaarden van Festival op de Vecht:

-  Verbinding van amateurtalent met professionele artiesten

 - Podium bieden aan lokale en regionale artiesten

 - Talentontwikkeling bij de jeugd

 - 2019: Focus nog meer op de band met de Vecht (zie ook nieuwe doelstellingen van Ruimte voor de Vecht)

- de komende jaren meer inhoud geven aan verbinding met de landgoederen langs de Vecht.

 

Profiel:

Kleinschalig.

Gebruik maken van de Vecht in alle vormen, water, oevers, bedrijven en de kenmerkende landgoederen met hun specifieke verbinding met de Vecht, door de Watermarkt, regionale artiesten en koren.

Laagdrempelig en toegankelijk.

Afwisselende cultuur op, langs en in de buurt van de Vecht.

Educatief op een speelse manier

Deze vraag heeft nog geen reacties.