Vraag
Kirsten Notten 5 jaar geleden

Raalte: bestaand dak met zonnepanelen omzetten naar postcoderoos

Ik kreeg (als Blauwvinger Energie in Zwolle) een vraag van iemand uit Raalte. Ze willen weten of ze het dak met zonnepanelen van hun VVE om kunnen zetten in een postcoderoos. Kan iemand deze mensen helpen? Of weet je iemand uit de cooepratieve wereld die ze verder kan helpen?

dank, Kirsten

Lees meer over: VVE zonnepanelen
3 antwoorden
Profielfoto van Gerrit van Ginkel Gerrit van Ginkel
5 jaar geleden

Kirsten,

Er is een informatieve site over postcoderoosregeling (zie de link). Naast samen energie opwekken levert de regeling15 jaar lang vrijstelling van energiebelasting op over de zonne- of windenergie die de deelnemers in een project gezamenlijk opwekken. Het is noodzakelijk om een coöperatie op te richten om van deze regeling gebruik te kunnen maken. Daar kunnen de bestaande VVE leden lid van worden en alle andere belangstellenden uit de postcoderoos. Voor het ontwikkelen van een lokale energie coöperatie is het mogelijk subsidie bij de provincie te krijgen. Zie https://www.overijssel.nl/loket/subsidies/@L4b/lokale-energie/

Daarnaast is er een netwerk van InitiatievenMakelaars waar deskundige ondersteuning kan worden verkregen. https://www.jijenoverijssel.nl/3612/de-initiatievenmakelaars-

Ik hoop dat de initiatiefnemers uit Raalte hiermee verder kunnen. Voor de subsidievragen kunnen zij altijd contact met mij opnemen (zie op Ask Fondsenwerving vraag en antwoord).

Gerrit van Ginkel

subsidieadviseur

Profielfoto van Jetty Looijenga Jetty Looijenga
5 jaar geleden

Beste Kirsten,

je kunt daarvoor contact opnemen met een initiatievenmakelaar van de provincie via IM@overijssel.nl. Met vriendelijke groet, Jetty Looijenga, gemeente Raalte.

Profielfoto van Betty Jelier-Kiestra Betty Jelier-Kiestra
5 jaar geleden

Ik zou contact opnemen met Coöperatie Goed Veur Mekare uit Olst-Wijhe.

Zij kunnen je vast adviseren of verder helpen.

Betty Jelier-Kiestra