Vraag
Evert van Dijk 11 maanden geleden
Evert van Dijk

Hoe financiëren wij vergroening van ons speelplein.

Wij (een aantal buren) denken al enige tijd na over herinrichting van ons (speel) plein.

Aanleiding hiervoor is dat er op het plein betonnen garages, en stenen schuurtjes en wat speeltoestellen staan met een uit asfalt bestaande bodembedekking.

‘’ Ons ‘’ plein heeft een uitstraling van een betonnen getto!.

Tijdens langdurige regenval of een wolkbreuk kan het water niet weg en staat het plein vrijwel direct onder water.

Groen is er niet te bekennen waardoor er geen vogels of biodiversiteit aanwezig is.

Afgelopen zomer 2018 was het er niet uit te houden omdat het er te heet was om er te vertoeven.

Genoeg redenen voor onze buurt om te gaan kijken naar mogelijkheden om de leefbaarheid voor kind en natuur en bewoners in onze omgeving toekomstbestendig te maken.

We hebben de gemeente Zwartewaterland benaderd en zijn met hen in gesprek. Zij hebben aangegeven met ons mee te willen denken en geld vrij te maken.

Samen kijken we naar welk groen, waar en op welke plek.  De gemeente kijkt met name naar hoe we het water niet meer op het riool gaan lozen maar meer d.m.v. vergroening en een waterdoorlatend wegdek om het water in de grond te laten trekken.

De buurt heeft ook een verantwoordelijkheid maar die ligt meer in de uitvoering en het onderhoudt.

We willen gaan inzetten op kind vriendelijkheid, biodiversiteit, en klimaatbestendigheid. Onze vraag is welke fondsen kunnen wij aanschrijven om financiële ondersteuning te vragen.

 

Namen het buurtinitiatief ‘’Fantasia plaza’’ verblijven wij in afwachting van uw reactie,

Evert van Dijk

Stuivenbergstraat 62

8281EM Genemuiden

0625062672

dijk45@gmail.com

8 antwoorden gegeven
18 februari 2019

Beste Evert,

Je kunt ook een beroep doen op het waterschap, de subsidie Klimaat Actief. Kijk op www.wdodelta.nl/actueel/omgaan-met/subsidies/ 

Voor ondersteuning bij het uitwerken van je plannen kun je ook een beroep doen op de KNHM foundation. kijk op www.knhm.nl 

Succes!

17 februari 2019

Dag Evert, 

ALs je financiering nodig hebt voor de planontwikkeling kun je aankloppen bij de 4D makelaar in jouw regio (Rienke Vedders) Je vindt haar op de website van Stimuland. En ook voor materialen kun je bij deze regeling terecht, maar waarschijnlijk moeten jullie ook andere fondsen aanschrijven. 

Succes

15 februari 2019

Beste Evert,

Ik wil jullie graag helpen met de vergroening van jullie schoolplein, maar kan dat ook niet zonder financiele dekking. Voor financiele mogelijkheden om een plan te maken en uit te voeren kun je onderstaande mogelijkheden onderzoeken en ik denk dat actie in jullie eigen woonplaats (crowdfunding, benaderen van plaatselijke ondernemers) ook wat zou kunnen opleveren. Ik kom graag eens praten. Mijn telefoonnummer: 0621 593 614

14 februari 2019

Evert, 

de provincie Overijssel heeft vanuit natuur en milieu verschillende mogelijkheden. Ik kan net niet helemaal inschatten, maar denk dat jullie op zoek zijn naar begeleiden bij het maken van een plan? Daarna volgt de vraag van financiering. Bij NMO (https://www.natuurenmilieuoverijssel.nl/nieuws/groene-schoolpleinen-in-overijssel/) hebben ze ervaring met groene schoolpleinen. Zij hebben ook een hele lijst met professionals die je zou kunnen benaderen. Succes!

 

MArgreet hogenkamp, 

provincie Overijssel. 

14 februari 2019

Denk ook eens aan het Coöperatiefonds van de lokale Rabobank

14 februari 2019

Even navraag doen bij de provincie: https://www.groenbezig.nl/groepen/groeneloperoverijssel

14 februari 2019

Is dit wat ?? 

https://speelprojecten.nl/nl/doelgroepen/school-opvang/schoolplein?gclid=EAIaIQobChMI4e3ZqrO74AIV0uR3Ch3kVgbIEAAYASAAEgKjTPD_BwE

14 februari 2019

Dag Evert

 

heb je al een kijkje genomen op Jantje Beton https://jantjebeton.nl/ik-wil-spelen/geld-om-te-spelen ?

Succes, Irma Hegeman

Thema's