Vraag
Frank Oude Breuil 5 jaar geleden

Zijn er ook subsidies voor het bouwen van een schuilhut met opslagruimte in het buitengebied?

Wij zijn voornemens in 2019 een schuilhut met opslagruimte te gaan bouwen aan het kanaal Almelo - Nordhorn t.h.v. Albergen. Enkele jaren terug hebben we hier een recreatiesteiger gebouwd. Om de materialen op te kunnen slaan die we gebruiken voor het organiseren van activiteiten op of rond het water beginnen we binnenkort met de bouw van de opslagruimte. Om het geheel netjes op te laten gaan in het landschap en om tevens de gebruiksmogelijkheden te vergroten willen we z.s.m. de opslagruimte voor zien van schuin dak met oversteek die kan dienen als ruimte om te schuilen. Op € 2.500,- na hebben we de financiering voor het geheel rond. Nu zijn we nog op zoek naar financiering voor het laatste gedeelte. Heeft iemand een idee hoe we dit kunnen doen?

Lees meer over: openbare ruimte
2 antwoorden
Profielfoto van Aletta Makken Aletta Makken
5 jaar geleden

Hoi Frank, Bij uitzondering kun je ook de aanschaf van materialen via het Oranjefonds verkrijgen. Het moet dan wel gaan om een vrijwilligersinitiatief (vrijwilligersorganisatie). Verder kun je denken aan een bijdrage vanuit Burendag? En heb je al gedacht aan het fonds van de Rabobank leefbaarheidsfonds (of ING)?

Daarnaast kun je wellicht het bedrijfsleven betrekken? Maak een mooie sponsorpropositie en de boer op!

Kun je hier wat mee?

Profielfoto van Gerrit van Ginkel Gerrit van Ginkel
5 jaar geleden

Frank,

Voor deze activiteit en het relatief beperkte bedrag lijkt de Rabobank een goede optie te zijn. 9 maart is er weer een deadline. Zie de link onder. Meestal is er na een maand duidelijkheid,

Voor het Oranjefonds duurt een aanvraag meerdere maanden. Er moet onderbuwd worden waarom jullie initiatief de leefbaarheid bevorderd en mensen dichter bij elkaar brengt.

Andere fondsen die mogelijk interessant zijn:

- Gravin van Bylandt Stichting: http://www.bylandtstichting.nl/

- Ars Donandi: https://www.arsdonandi.nl/28/aanvragen/aanvraag-indienen/

Succes!

Bij vragen kun je altijd contact opnemen.

Gerrit van Ginkel