Vraag
Karola Schröder 5 jaar geleden

Nog een vraag namens het ontmoetingscentrum Ommen

Een groep vrijwilligers heeft een ontmoetingscentrum in Ommen gerealiseerd. Daartoe hebben ze een pand van de gemeente ter beschikking gekregen, voor de duur van 2 jaar. Nu zijn ze op zoek naar een definitieve bestemming. Het ontmoetingscentrum voorziet namelijk zeer in de behoeft. Er komen dagelijks veel mensen naar toe. 

Deze eerste opzet is met heel veel inzet en bijdragen door vrijwilligers, ondernemers, en de gemeente gerealiseerd. Nu moet het een toekomstbestendige voorziening worden. Er is iemand die de vrijwilligers daarbij wil ondersteunen. Waar ze naar op zoek zijn, zijn goede voorbeelden en misschien wel filantropen die goed willen doen om dit heel charmante initiatief toekomstbestendig te maken. 

2 antwoorden
Profielfoto van Aletta Makken Aletta Makken
5 jaar geleden

Hoi Karola, zouden ze niet in het huidige pand willen blijven en wat is de reden dat dit niet (of wel) kan?

Ze zouden eens contact op kunnen nemen met de organisatie van de Zuid-Wester in Steenwijk. Dat is een goed lopend ontmoetingscentrum, gedraaid op vrijwilligers. Eventueel kan ik de link wel leggen. Dit zou goed zijn om kennis en expertise uit te wisselen.

In de bijlage een stuk uit Alkmaar. Misschien heb je daar iets aan?

Profielfoto van Gerrit van Ginkel Gerrit van Ginkel
5 jaar geleden

Karola,

Een paar voorbeelden in Deventer zijn:

- Bij de halte (in voormalig) huize Corel in Deventer https://bijdehalte.nl/

- De Fontein in Colmschate Deventer, mogelijk interessant omdat de gemeente financieel bijdraagt omdat het centrum functioneert als 'voorliggende voorziening' voor de WMO http://verbindingscentrumdefontein.nl/

- Villa Voorstad aan de Bierstraat in Deventer (alleen op Facebook te vinden)

Voor inrichtingskosten en kleine investeringen in een nieuwe ruimte is het mogelijk subsidie aan te vragen bij o.m. het Oranjefonds, VSBfonds en DOEN.

Succes,

Gerrit van Ginkel