Vraag
Sybren Bouwsma 7 jaar geleden

Hoe vraag ik subsidie aan bij de Provincie Overijssel?

Ik wil graag weten hoe ik subsidies aan kan vragen voor mijn project in Overijssel.

Lees meer over: subsidie
2 antwoorden
Profielfoto van Giny Hoogeslag Giny Hoogeslag
6 jaar geleden

Via http://www.overijssel.nl/loket/subsidies/ vind je de lijst met provinciale subsidies. Het is aan te raden om je eerst wat te verdiepen:

- Doorlezen van alle tabbladen die bij de regeling staan. Wat zijn de randvoorwaarden voor een bijdrage, minimale/maximale bijdrage, percentage aan subsidie dat mogelijk is, maximaal aantal aanvragen vanuit een gemeente. Dat is een eerste scan of je kans maakt op een bijdrage.

- Bellen met het subsidieloket, telefoonnummer staat er per regeling bij. Soms staat er ook een rechtstreeks contactpersoon bij. Bellen met ASK om met je mee te kijken kan ook, eventueel aanvullend op je contact met het subsidieloket. Even je licht opsteken of er nog tips of suggesties zijn kan sowieso geen kwaad natuurlijk. Kortsluiten met je gemeente dat je een aanvraag wilt doen is ook aan te raden. 

- Als je besluit aan te vragen: eerst alles goed doorlezen. Moet je gegevens van meerdere aanvragers paraat hebben bijvoorbeeld, een bijlage of een KvK-nummer? Dat is prettig om tevoren klaar te hebben liggen.

Succes!

Profielfoto van Karola Schröder Karola Schröder
5 jaar geleden

Dag Sybren,

Om wat voor soort project gaat het? Naast aanvragen via de provincie zijn er misschien ook buiten de provincie gunstige subsidies of fondsen beschikbaar. 

Groet

Karola Schröder