Vraag
Jetty Looijenga 5 jaar geleden

Zijn er subsidiemogelijkheden voor het verplaatsen en restaureren van een steltenberg en een vijfroedige kapberg uit 1880?

De huidige eigenaar wil een steltenberg en een vijfroedige kapberg kwijt. Volgens Het Oversticht, de Monumentenwacht Flevoland en Overijssel een een hooibergen-specialist zijn ze uniek. Ze zijn gebouwd rond 1880 bij de start van de ontginning van het gebied rond Heeten. Er is iemand gevonden die een plek voor ze heeft (in de buurt van Heino, ook gemeente Raalte), maar niet genoeg budget om ze te verplaatsen en te restaureren. Hebben jullie ideeën?

Ze komen hopelijk bij een landgoed met boerderij (Rijksmonumenten) te staan en zullen in ieder geval een educatieve functie krijgen (ontstaansgeschiedenis). Geraamde kosten voor beide bergen incl. verplaatsen en restaureren: € 70.000. Er is ong. € 20.000.

1 antwoord
Profielfoto van Gerrit van Ginkel Gerrit van Ginkel
5 jaar geleden

Jetty, 

Kun je meer inzicht geven in de verwachte kosten. Dienen de stelten- en kapberg een toeristisch of ander maatschappeijk belang? Zijn er andere partijen bij het project betrokken? 

Met die informatie is het beter mogelijk om te zoeken naar eventuele subsidies.

Met vriendelijke groet,

Gerrit van Ginkel