Vraag
Karola Schröder 5 jaar geleden

namens vrijwilligers in Brugterveld

Drie kerkgemeenten in Bruchterveld (gem. Hardenberg) zijn samen gegaan. (hervormde, gereformeerde en katholieke). Samen willen ze de kerk (die dateerd uit 1930) van een nieuwe, herstelde,  klokkentoren voorzien. De begroting waarmee gewerkt wordt is 13.000 euro en deze is nog niet sluitend. De werkzaamheden worden grotendeels door vrijwilligers verricht, maar voor een aantal zaken is aparte expertise nodig. Waar kunnen deze mensen een bijdrage voor hun begroting vinden? Een deel wordt betaald door de kerkgemeenschappen, maar alles kunnen ze zelf niet dragen.

5 antwoorden
Profielfoto van Aletta Makken Aletta Makken
5 jaar geleden

Wat zijn de totale geraamde kosten? En hoeveel dienen zij nog gefinancierd te hebben?  

Al geprobeerd bij Bernhard Cultuur fonds? Heb je al op de disk gekeken?

Profielfoto van Eddy Oude Wesselink Eddy Oude Wesselink
5 jaar geleden

Dag Karola,

zelf weet je ongetwijfeld van de Erfgoedsubsidies van de Provincie. Misschien dat daar nog ruimte is? Je spreekt trouwens over samengaan van drie gemeenschappen: dat ook de katholieke kerk daarin meegaat klinkt erg ongeloofwaardig in mijn oren. Die heeft alleen in Hardenberg een kleine gemeenschap/kerk. Er wonen nauwelijks katholieken in die streek. Hoe zit dan precies?

groet, Eddy Oude Wesselink, KCWO

Profielfoto van Heidi Mensink Heidi Mensink
5 jaar geleden

Misschien door de vraag voor te leggen aan Top Level Punt ...?

Zij kunnen vragen beoordelen om te bezien of ze in aanmerking komen voor subsidie. 

Profielfoto van Gerrit van Ginkel Gerrit van Ginkel
5 jaar geleden

Karola,
Lastig om een bijdrage te vinden. De kerk is geen rijksmonument en er is ook geen sprake van 'herbestemming'. De enige regeling die ik heb kunnen vinden is van het Dinamo Fonds. Zij steunen ook monumenten (dat moet wel in de aanvraag onderbouwd worden en vooral wanneer het om vrijwilligersinzet gaat. https://dinamofonds.nl/
Wanneer je nog vragen hebt kun je altijd contact opnemen.
Succes!
Gerrit van Ginkel