Vraag
Henk Veenstra 5 jaar geleden

Ik wil zomeractiviteiten organiseren voor oude en nieuwe Nederlanders 12- 18 jaar in de gemeente Hellendoorn. "Zonneweken 2019"

Ik wil een pilot starten om te kijken of we met de doelgroep oude en nieuwe Nederlanders 12 - 18 jaar een aantal weken activiteiten kunnen organiseren. Denk aan met de boswachter het bos in, een busreis naar openlucht museum, maar ook elkaar leren kennen, culturele uitwisseling, kennis maken met sport.

Doel is integratie binnen de groep realiseren. Hopenlijk zijn er na de weken vriendschappen ontstaan.

Ik zoek subsidies om een en ander te realiseren. We hebben een groep van 8 mensen die de kar trekken. Waarvan ouders uit de doelgroepen.

Lees meer over: Integratie
Statistieken
7 antwoorden
Profielfoto van Aletta Makken Aletta Makken
5 jaar geleden

Hoi Henk, is er al iets beschreven in een plan en heb je al een begroting klaar? Is de groep verenigd in een rechtsvorm?
Heb je ook onderzocht of er behoefte aan is?

Je zou eens kunnen bellen met het Ouderenfonds?
Verder, maar ik ken niet de gedetailleerde beschrijving, zou  je kunnen vragen aan het Oranjefonds en/of VSB fonds.

Als je meer wilt weten kun je mij gerust benaderen

Profielfoto van Else de Feber Else de Feber
5 jaar geleden

Dag Henk,

Ken je erasmusplus? Zij hebben subsidiemogelijkheden en richten zich op jongeren. Zelf heb ik hier ooit subsidie ontvangen voor een intercultureel uitwisselingsproject binnen Europa. We hebben in de uitwisselingsweken ook veel activiteiten gedaan om van elkaar te leren in de breedste zin van het woord. Mocht je ideeen hierover willen mag je ook gerust mailen.

Hartelijke groet,

Else

Profielfoto van Karola Schröder Karola Schröder
5 jaar geleden

Beste Henk, 

Mooi initiatief. Stichting de Olde Vechte in Ommen heeft veel ervaring met het organiseren van dit soort activiteiten (ook met het vinden van financiering ervoor) Goed om contact met hen te leggen. Verder denk ik ook dat het goed is te onderzoeken waar de behoefte van de jongeren zelf ligt. Aanbieden van activiteiten is misschien minder succesvol dan samen een programma ontwikkelen. Maak vooral ook gebruik van de fondsenwervers die deze maand online hun kennis en ervaring met je delen. 

Hartelijke groet, 
Karola Schröder

Profielfoto van Gerrit van Ginkel Gerrit van Ginkel
5 jaar geleden

Henk,

De belangrijkste fondsen zijn al genoemd (VSBfonds en Oranjefonds). Voor kinderen met een beperking zijn nog andere fondsen mogelijk, maar die noem jij niet in je aanvraag.

De beide fondsen honoreren aanvragen wanneer het 'elkaar leren kennen' en culturele uitwisseling door het programma geweven is. Ze financieren liever geen eenmalige activiteiten, maar zijn uit op duurzame contacten en relaties tussen kinderen/ ouders. De activiteiten worden gezien als middel om de onderlinge contacten te versterken. Het is belangrijk dat dat in een aanvraag tot uiting komt. Samenwerken met andere lokale initiatieven is voor fondsen een plus.

Een optie is ook om lokale bijdragen te verwerven van de gemeente of bedrijven.

Bij vragen kun je altijd contact opnemen.

Gerrit van Ginkel

Profielfoto van Judith Koerhuis Judith Koerhuis
5 jaar geleden

Henk!

 

Vanuit Humanitas Twente zijn wewerkzaam in de gemeente Hellendoorn. (geen kosten aan verbonden) Onsteunen dmv een professionele vrijwilliger jeugd gedurende een jaar wekeleijks. Via Humanitas bieden we kindervakantie weekenden aan; samen genieten. Max. 8 kinderen en 4 vrijwilligers. ik vertel je er graag meer over!

 

Groet Judith

Profielfoto van Karola Schröder Karola Schröder
5 jaar geleden

De Wolfskuil in Ommen heeft ook ervaring met programma's voor jongeren. Gewoon even bellen en vragen naar Marcel, hij helpt je vast graag verder.