Nieuwsbericht

LAST MINUTE: Vanavond webinar over coronapas in ontmoetingscentra

Profielfoto van Atelier Maatschappelijk Vastgoed
29 september 2021 | 1 minuut lezen

LSA organiseert vanavond van 20:00 tot 21:30 een online bijeenkomst over de coronapas in buurt en dorpshuizen. 

Het corona toegangsbewijs wordt niet verplicht voor dorps- en buurthuizen. De reguliere buurthuisfuncties zijn en blijven vrij toegankelijk voor iedereen. Dat betekent dat ontmoeting, inloop, kleinschalige activiteiten gewoon door kunnen gaan. Alleen als er (primair) sprake is van horeca of een culturele voorstelling, dan is het coronatoegangsbewijs verplicht. Bij veel actieve bewoners leeft de vraag: Wat betekent het coronatoegangsbewijs voor ons buurthuis? Daar gaat deze bijeenkomst over.

LSA merkte dat er veel vragen zijn over de coronapas in ontmoetingsplekken. Wanneer vraag je m nu wel en wanneer niet. In een buurthuis, dorpshuis of wijkcentrum bestaan verschillende functies naast elkaar. Hoe ga je in de praktijk om met het corona toegangsbewijs?

Coronatoegangsbewijs en buurthuis

Wanneer is iets een reguliere activiteit? Wat moet je als buurthuis doen als je een vergaderzaal verhuurt? Hoe regel je het met horeca? Wat kun je betekenen voor vrijwilligers, die het spannend vinden dat de maatregelen worden losgelaten? Het zijn een paar voorbeelden van vragen die nu spelen. LSA wil met de bijeenkomst de kracht van het netwerk van actieve bewoners inzetten, om samen te komen tot antwoorden en goede adviezen rondom de openstelling met (of zonder) corona toegangsbewijs.

Meld je aan voor de bijeenkomst van vanavond.