Vraag
Samen Voor Elkaar 3 jaar geleden

Het uitdaagrecht (right to challenge) wordt in steeds meer gemeenten in Overijssel toegepast. Welke kansen zie jij voor je bewonersinitiatief of maatschappelijke initiatief met de komst van het uitdaagrecht?

3 antwoorden
Profielfoto van Pieter Parmentier Pieter Parmentier
3 jaar geleden

Daar probeer ik ook achter te komen t.b.v. mijn initiatief erfdelen.nl

Het antwoord gaat komen via https://righttochallenge.nl

Profielfoto van Hans Oude Avenhuis Hans Oude Avenhuis
3 jaar geleden

We hebben net het platform 'Pak aan Pak over' voor de gemeente Losser opgelevert. Dat is tot stand gekomen in samenwerking met de 5 dorpsraden. Het platform geeft een aanpak aan om van initiatief tot realisatie te komen. 

Daarnaast ondersteunen we meerdere participatie initiatieven. 

Profielfoto van Frans Arntzen Frans Arntzen
3 jaar geleden

Zoekende naar het juiste antwoord komt er veel voorbij. Het gaat om vertrouwen en financiën. Nu de overheid zichzelf niet meer vertrouwd en de binding met de maatschappij aan het verliezen is moet het maatschappelijk gevoel vanuit de burgers komen!! En dan ook kostenbesparend werken voor diezelfde overheid. Praktisch zijn op alle terreinen wel passende uitdagingen te creëren maar de juiste situatie moet er zijn. Langzaam maar zeker kantelen de benaderingen, we hebben elkaar nodig en dat wordt steeds sterker. Samen zijn we op de betere weg aan het wandelen, of we elkaar de hand blijvend vasthouden is nu een sterke wens van alle betrokkenen.