Vraag
Jacqlyn West 4 jaar geleden

Wie wil mij helpen om een jong gehandicapte te helpen?

Je zou in Nederland toch maar jong lichamelijk gehandicapt zijn en helemaal niet kunnen lopen. Je bent dan afhankelijk van het WMO pakket van de gemeente waarin je woont. Ook al ben je opgeleid en ben je ervaringsdeskundige op het gebied van het functioneren van een rolstoel, de gemeente laat je volledig in de kou staan. 

De jong gehandicapte die ik vertegenwoordig, maakt gebruik van een Kuschall K4 rolstoel. Hij is nu 3 jaar oud, er vallen dingen af en hij zit zo beroerd dat ze daardoor elke dag pijn heeft. De rolstoel is instabiel, heeft speling in het frame en de zitting zakt door ondanks dat ze maar 50kg weegt. Bij een vorige rolstoel, die toen 10 jaar oud was en dezelfde problemen gaf, is het frame geknapt. Ik ben bezorgd over haar veiligheid en wil niet dat ze op de straat komt te liggen met alle gevolgen van dien.

De gemeente geeft aan dat de technische levensduur van de rolstoel nog niet verstreken is en er daarom dus niets mis is met de rolstoel. 

Alle instanties waar ik aangeklopt heb verwijzen mij weer door naar de gemeente. De jong gehandicapte heeft een inkomen onder het bijstandsniveau en kan zelf geen nieuwe goed functionerende rolstoel aanschaffen. Voor haar een eerste levensbehoefte! Graag zou ik met behulp van jullie een nieuwe Kuschall K4 rolstoel willen aanschaffen, deze rolstoel kost € 4.500,-

Ik‚Äč zou het heel erg op prijs stellen als je mijn GoFundMe-campagne wilt delen en iets wilt doneren:

https://www.gofundme.com/f/aanschaf-van-een-rolstoel?sharetype=teams&member=4639604&utm_medium=more&utm_source=customer&utm_campaign=p_na+share-sheet&pc_code=null&rcid=69f32747c8bc4d419704a7b9f6253135

2 antwoorden
Profielfoto van Aletta Makken Aletta Makken
4 jaar geleden

Ik heb even contact opgenomen met een kennis van mij. Gewezen op jouw doel. Zodra ik meer weet, laat ik het je weten. 

Profielfoto van Jacqlyn West Jacqlyn West
4 jaar geleden

Hoi Aletta, heb je misschien al wat mogen vernemen van jouw kennis?