Vraag
Samen Voor Elkaar 2 jaar geleden

Vele bewonersinitiatieven en maatschappelijke initiatieven zijn stil komen te liggen tijdens de coronacrisis. Hebben jullie je initiatief inmiddels al weer op kunnen pakken? Zo ja, hoe hebben jullie dat (opnieuw) aangevlogen?

Bewonersinitiatieven en maatschappelijke initiatieven zijn (deels) stil komen te liggen tijdens de coronacrisis. Langzaamaan worden ze weer opgepakt. Hoe is dat bij jullie bewonersinitiatief gegaan? Zijn jullie er met hetzelfde plezier en dezelfde energie weer ingedoken? Lopen jullie tegen bepaalde zaken aan die voor de coronacrisis geen issue waren? Kortom: hoe gaat het met bewonersinitiatieven en maatschappelijke initiatieven na de coronacrisis?

Laat het weten in een reactie hieronder

3 antwoorden
Profielfoto van Alof Zwaving Alof Zwaving
2 jaar geleden

Wij zijn achter de schermen in Coronatijd steeds verder gegaan met werkzaamheden ten bate van de ontwikkeling en inrichting vanonze locatie. Nu de maatregelen nagenoeg verdwenen zijn pakken we enthousiast en vol energie de draad weer op. We merken dat er nu een groter aanbod van mensen is dan voorheen. We denken dat dit mede door de jarenlange beperkingen komt, en dat men nu meer dan ooit behoefte heeft om iets te  ondernemen, en om onder de mensen te zijn.

Profielfoto van Hanny Biemolt Hanny Biemolt
2 jaar geleden

Tijdens de coronaperiode zijn wij daar waar mogelijk "gewoon" doorgegaan met onze activiteiten voor ouderen en jongeren.

Samen Eten, Inloopkoffieochtenden enmiddagen, Seniorenmiddagen, Koersbal, Sjoelen en jongerensoos.

Deze werden gezien als "kwetsbare"groepen die vooral in deze periode aandacht nodig had. We hebben hierdoor heel veel goodwill gekweekt bij die bezoekers en zij komen nu ook bij andere activiteiten. 

 

Daarnaast hebben wij heel veel vergaderingen en teamoverleggen gehad vanuit zorggerelateerde bedrijven en vanuit onderwijs. Deze mochten dit op eigen locatie niet doen omdat ze daar geen 1,5 meter konden hanteren.

Dit heeft tot nu toe nog steeds bij ons plaats en wij hopen door speciale prijsafspraken dat dit zo blijft.

Alle reguliere activiteiten zijn nu weer op gepakt en gelukkig hebben we ook weer een aantal nieuwe vrijwilligers die ons team gaan versterken.

Het bezoekersaantal bij voorstellingen en films loopt nog wel achtet, dit is voor 2022 denk ik wel een zorgenkindje.

Profielfoto van Pieter Parmentier Pieter Parmentier
2 jaar geleden

Ons landelijke Erfdelen initiatief heeft wel vertraging opgelopen maar is dankzij de digitale communicatie mogelijkheden niet stil komen te liggen. Dit jaar zijn we weer begonnen met het organiseren van bijeenkomsten.