Nieuwsbericht

Eenvoudig zoeken op platform Samen Voor Elkaar Overijssel

Profielfoto van Jarno Vedders
4 november 2022 | 2 minuten lezen

Op het platform Samen Voor Elkaar Overijssel staat veel inspiratie en kennis op het gebied van bewonersinitiatieven, maatschappelijk vastgoed en nog veel meer. De content blijft lang interessant en actueel. Hoe vind je voor jou interessante content snel?

Account aanmaken op het platform
De eerste belangrijke stap die op dit platform kunt doen, is een account aanmaken. Dit kan door rechtsboven op de rode button "Inloggen" te klikken. Ga dan vervolgens op die pagina naar "Registreren". Registreren op dit platform is eenvoudig en gaat snel. Vervolgens kan je inloggen. Grote voordeel van ingelogd zijn, is dat je meer inspiratie en kennis beschikbaar krijgt. Ook bijvoorbeeld op het gebied van subsidies, fondsen en andere manieren om geld te genereren voor je initiatief of maatschappelijk vastgoed. Eenmaal ingelogd zijn er verschillende manieren om de gewenste info en inspiratie te vinden. 

Zoeken via de zoekbalk
De meestgebruikte manier van zoeken is de zoekbalk rechtsboven. Hier kun je één of meerdere woorden invoeren die je naar de door jou gewenste informatie leiden. Zo voeren wij bijvoorbeeld het woord "duurzaamheid" in. Je krijgt op chronologische volgorde berichten of bestanden waar het woord duurzaamheid in voorkomt. Vervolgens kun je via filters aan de rechterkant nog specifieker binnen een onderwerp zoeken op de door jou gekozen term. 

Zoeken via menu-items
Een andere handige manier van zoeken, is binnen de menu-items. Ga bijvoorbeeld naar de pagina "nieuws". Er verschijnen dan niet alleen nieuwsberichten maar aan de rechterzijde ook een zoekbalk. Je kunt één of meerdere woorden toevoegen in het zoekveld. Ook heb je de optie om alleen binnen bepaalde nieuwsthema's te zoeken. De zoekfilters zijn ook aanwezig bij bijvoorbeeld de menu-items Downloads en Vraag & Antwoord.
 Let op: veel content staat al enige jaren op het platform maar is nog altijd relevant en actueel. Vergeet dus zeker niet te kijken bij "oudere" content. 

Zoek op thema
Naast het zoeken op één of meerdere woorden, is het ook mogelijk te zoeken op thema. Ook dit is eenvoudig. Ga in het menu-item naar "Thema's" en kies vervolgens het thema dat raakt aan jouw initiatief, idee of vraag. Vervolgens staan per thema alle content bij elkaar geordend. 

Zoeken op alleen subsidies / fondsen / andere geldstromen
Een veelgebruikte zoekfunctie binnen Samen Voor Elkaar Overijssel is de zoekfunctie binnen het menu-item "Hoe kom ik aan geld?". Voorwaarde om deze zoekfunctie te gebruiken, is dat je ingelogd bent op het platform. Als je ingelogd bent, krijg je namelijk onder Hoe kom ik aan geld een derde submenu-item, te weten "Overzicht subsidies en fondsen". Klik je hierop dan kom je in de VindSubsidies-module. Hier vind je een overzicht van alle landelijke, provinciale, gemeentelijke en lokale subsidies, fondsen en andere geldstromen. Een heel handige tool met ook een eigen zoekfunctie met vrije zoekvelden maar ook zoekfilters. Zoals gezegd een veelgebruikte optie van Samen Voor Elkaar Overijssel.  

Samen Voor Elkaar Overijssel - nieuwsbrief
Wil je nieuwe of interessante content rechtstreeks in je mailbox? Meld je dan aan voor de Samen Voor Elkaar Overijssel nieuwsbrief. Deze kun je eenvoudig ontvangen door naar je account te gaan (eerst even inloggen dus) en daar de nieuwsbrief aan te zetten en aan te geven van welke onderwerpen je op de hoogte gehouden wilt worden. Je kunt ook zelf aangeven hoe vaak je de nieuwsbrief wilt ontvangen. Weer uitzetten gaat ook heel eenvoudig. 

Kortom: voor iedereen die ingelogd is op dit platform is er een manier om eenvoudig bij de gewenste info en inspiratie te komen.