Document

Handboek Regionale Sportcoach Aangepast Sporten

Cindy Oosterga
21 augustus 2018 | 1 minuut lezen

Het gemeentelijk niveau is vaak te beperkt van omvang om activiteiten op het gebied van aangepast sporten te organiseren en te komen tot een volwaardig aanbod. Vandaar dat regionale bundeling van initiatieven een pré is om de kwantiteit en de kwaliteit van aangepaste sport- en beweegmogelijkheden te verbeteren en te waarborgen.

Een regiocoach aangepast sporten kan de kartrekker zijn van de regionale samenwerking. De regiocoach neemt bijvoorbeeld potentiële deelnemers aan de hand mee naar de verenigingen en koppelt op deze manier vraag en aanbod. Daarnaast helpt hij/zij verenigingen die een aangepast sportaanbod willen opzetten, biedt ondersteuning en/of is (mede) organisator van evenementen. Door de aanstelling van een regiocoach worden de krachten gebundeld en wordt effectief gewerkt aan het in beweging brengen.

Dit handboek, opgesteld door Sportservice Overijssel, bevat informatie over de werkzaamheden van een regiocoach aangepast sporten. De inhoud van het handboek is gebaseerd op de ervaringen, die zijn opgedaan tijdens het Wmo project Regionale Sportcoach Aangepast Sporten 2014-2015.

1 document toegevoegd
NieuwsThema's