Nieuwsbericht

Op weg naar een provinciaal sportakkoord - sport verenigt Overijssel

Profielfoto van Hack Goettsch
6 december 2019 | 1 minuut lezen

Woensdag 27 november was de aftrap voor het provinciaal sportakkoord. Met 60 genodigden gingen we in gesprek over de vraag welke onderwerpen in dit akkoord een plek moeten krijgen, en hoe we het Sportakkoord inzetten om Overijssel nog vitaler te maken. “We kijken terug op energieke avond, waarin veel concrete ideeën zijn gedeeld”, aldus Jolanda van der Veer, één van de initiatiefnemers.  

De sportbedrijven in Overijssel, Sportservice Overijssel en Topsport Overijssel hebben het initiatief genomen tot een bijeenkomst als aftrap voor het provinciaal Sportakkoord. De provincie Overijssel ondersteunt dit van harte en sloot hier bij aan. Gedeputeerde Roy de Witte: “Een leven lang bewegen; daar gaan we voor in Overijssel. Met het provinciaal sportakkoord willen we hieraan werken”

Overijssels Sportakkoord
Bewegen is op allerlei manieren goed voor je: ontdekken waar je talent ligt, wat je gezonder maakt en waar je energie van krijgt. Ieder op zijn eigen niveau, met een eigen doel. In Overijssel gebeurt al veel op dit gebied. Op lokaal niveau in wijken en kernen zien we dit in activiteiten van verenigingen, maar ook regionaal door prachtige sportevenementen.

In juni 2018 hebben een groot aantal landelijke spelers het Nationaal Sportakkoord ondertekend. Ook steeds meer gemeenten in Overijssel werken aan lokale sportakkoorden. Op deze ontwikkelingen spelen we in met het Overijssels Sportakkoord. Dit akkoord helpt ons te kijken wat er op sportief gebied al gebeurt in de provincie, en waar nog behoefte aan is. Ook willen we het Sportakkoord inzetten om de samenwerking verder te verbeteren en samen te werken aan bovenlokale onderwerpen zoals inclusiviteit, talentontwikkeling, sport en bewegen als middel voor ontmoeting en sociale samenhang en bewegen in de openbare ruimte.

Het Overijssels Sportakkoord is een samenspel van verschillende partijen rond sport en beweging, zoals het onderwijs, organisaties in zorg en welzijn, sportverenigingen en de overheid. Ook u of uw organisatie speelt hier een belangrijke rol in.

Vervolg
In de komende maanden worden de bovenlokale opgaven verder uitgewerkt en krijgt het provinciaal sportakkoord vorm. In het voorjaar van 2020 wordt vervolgens het Overijssels sportakkoord getekend.

Profielfoto van Monique -
6 december 2019
Profielfoto van Monique -
6 december 2019

Voor wie op zoek is naar meer achtergrondinfo over het (nationaal) sportakkoord, @Sportservice Overijssel, heeft er een item over geschreven. Daarnaast is ook een overzicht met adviseurs lokale sport die in Overijssel actief zijn beschikbaar.