Nieuwsbericht

Dorpsschool 'Dorpshuis van de toekomst'

Het sociale hart, het middelpunt van activiteiten, de ontmoetingsplek van het dorp...we hebben het natuurlijk over het dorpshuis. Wat is een toekomstbestendig dorpshuis, welke maatschappelijke rol vervullen de dorpshuizen en hoe kunnen ze van nog meer belang worden voor de inwoners?
 
Je bent van harte uitgenodigd voor de Dorpsschool op donderdag 16 juni 2022 in het nieuwe dorpshuis van Lierderholthuis. Het thema is: 'Dorpshuis van de toekomst'. In de Dorpsschool gaan we in gesprek met elkaar en de wetenschap, stemmen we plannen en processen af en wisselen we goede ervaringen en voorbeelden uit.

Tijdens deze middag:

  • krijg je toelichting op verschillende lokale initiatieven waaronder de dorpshuizen van Lierderholthuis en Zalk (winnaar van de Dorpsvernieuwingsprijs 2021),
  • reflecteert wetenschapper Gert-Jan Hospers op het thema toekomstbestendig dorpshuis met inspirerende voorbeelden uit binnen- en buitenland, 
  • is er volop ruimte voor onderlinge uitwisseling. 

Deze kennis- en inspiratiemiddag vindt plaats op donderdag 16 juni van 15.30 tot 18.00 uur in Lierderholthuis, Lierderholthuisweg 49A.


AANMELDEN  
Ligt het dorpshuis je na aan het hart? Ben je betrokken bij plannen rondom de (ver)bouw of exploitatie van het dorpshuis en/of andere multifunctionele gebouwen? Dan wil deze inspirerende Dorpsschool qua kennis en ervaringen niet missen! Je kunt je gratis aanmelden voor maandag 13 juni!

NieuwsDownloadsVraag & Antwoord