Nieuwsbericht

Natuur voor Elkaar trekt met de Groene Karavaan naar Noordwest Overijssel

Twee weken lang kunnen kleine en grote inwoners van Staphorst, Kampen, Zwartewaterland, Steenwijkerland en Zwolle genieten van talrijke groene activiteiten in hun omgeving.

Profielfoto van Natuur voor Elkaar
3 april 2023 | 1 minuut lezen

Op zaterdag 15 april start alweer de derde Groene Karavaan van het programma Natuur voor Elkaar in Noordwest Overijssel. Twee weken lang kunnen kleine en grote inwoners van Staphorst, Kampen, Zwartewaterland, Steenwijkerland en Zwolle genieten van talrijke groene activiteiten in hun omgeving.

Het doel van de Groene Karavaan is natuur dichterbij te brengen en meer mensen natuur te laten beleven in hun eigen omgeving. Het programma omvat een groot aantal activiteiten: van wandelingen, workshop eetbaar groen, workshop over de ringslangzaaien van inheemse kruidenworkshop groen en gezondheid tot een kievitsbloemenexcursie en nog veel meer. De karavaan is een initiatief van Natuur voor Elkaar, het provinciale netwerk waarin 25 organisaties en opleidingen het natuurbeleid in Overijssel samen handen en voeten geven. Na Noordwest Overijssel slaat de karavaan haar ‘tenten’ op in Twente.

We trappen 15 april af met twee bijzondere wandelingen in Staphorst en Kampen en de workshop broeihopen maken in Rouveen. In Staphorst volgen we de historische kerkenpaden. In Kampen vertelt de heer Scholten alles over de oude bomen in het prachtige stadspark. Samen met een team deskundigen verzorgt hij al ruim 30 jaar de bomen in het park. Hij kent de bomen als geen ander en er is niemand in Kampen die de verhalen achter deze bomen beter vertelt dan hij.

Het complete programma van de Groene Karavaan is te vinden op www.groenekaravaanoverijssel.nl.