Nieuwsbericht

Twentse Reutum in het licht

17 december 2021 | 1 minuut lezen

Tekst: Gijs Groeneveld

Het is een prachtig beeld wanneer je Reutum binnenkomt: het dorp is volledig versierd in de kerstsferen. Tijdens 'Reutum in het licht', zoals het initiatief wordt genoemd, probeert iedere straat de buurt zo mooi mogelijk te versieren. En dat levert geweldige plaatjes op.

Het idee startte ongeveer tien jaar terug met een ingeving van Gerard Vrerink, die besloot zijn achtertuin te versieren. Zijn fanatisme zorgde ervoor dat zijn buren ook mee gingen doen en uiteindelijk sloten steeds meer buurten zich aan. Het resultaat mag er zijn: zaterdag 11 december werd Reutum in het licht feestelijk geopend, met vuurwerk en het luiden van de kerkklokken.

"Honderdduizenden lampjes, iedereen mag eraan meedoen", zo begint Vrerink voor de camera van Twente FM. De organisatie heeft een route uitgestippeld van zo'n 5,5 kilometer. "Het is voor jong en oud, in principe is het gewoon een dorpsfeest. Er zijn buurten die elk jaar wat nieuws maken, de mooiste creaties. Verlichte engelen, kaarsen die voor het kerkhof staan. Heel veel mooie ideeën."

Vanwege de op dit moment geldende coronamaatregelen is het 'dorpsfeest' dit jaar niet mogelijk. "Normaal gesproken worden er in de verschillende buurten tenten opgebouwd, met een kampvuur en een drankje", aldus Vrerink. "Door de coronacrisis zijn de buurten daar voor nu mee gestopt. Maar we zijn blij dat Reutum in het licht in ieder geval door kan gaan."

Op de parkeerplaats tegenover Bays is er zelfs een drive-through opgezet. "Dat was eigenlijk een last minute-idee, maar geweldig natuurlijk. Mensen kunnen er met de auto doorheen en vervolgens kunnen ze beginnen aan de route, die is aangegeven met pijlen", zo sluit Vrerink af.

Benieuwd naar de (prachtige) beelden? Bekijk de video hieronder!

NieuwsVraag & AntwoordTools