Blog

Brandweerpet

Ik kom zoveel mensen tegen met mooie verhalen! Sinds een tijdje schrijf ik ‘stukkies’ op mijn nieuwe weblog: www.kameraderij.com. Over wat ik meemaak als ambtenaar sociale kwaliteit. Hoop dat je meeleest en laat weten wat jouw ervaringen zijn.
11 februari 2019 | 1 minuut lezen

Brandweerpet

Ik vond de oude brandweerpet jaren geleden op zolder. Een zwarte, met een glimmend logo voorop. Mijn vader was meer dan 20 jaar bij de vrijwillige brandweer. Meerder keren per week verstoorde de pieper maaltijden, onderstopmomenten en oudejaarsavonden. Er was geen discussie over: als de pieper ging, liet mijn vader alles uit zijn handen vallen. Als ambtenaar kreeg hij ruimte van zijn werkgever en thuis vonden we het normaal dat hij er zoveel tijd aan besteedde. Wekelijks werd gezamenlijk onderhoud gepleegd, oefeningen gedaan en soms een training of cursus.

 

Een gedreven HR-adviseur en een gepassioneerd trainer/coach vroegen zich af: worden de vaardigheden van bestuurders van verenigingen in vrijwilligerswerk, benut in hun betaalde werk? En zou het niet logisch zijn voor werkgevers en werknemers om deze talenten specifieker te benutten? Hun thesis: vrijwillige bestuurders... even onmisbaar als de vrijwillige brandweerman. 

Lees verder op mijn blog: www.kameraderij.com.

NieuwsVraag & AntwoordThema'sTools