Profielfoto van Brechtje Roos

Brechtje Roos

Uitlijning profielfoto

Functie: Eigenaar
Werkgebieden: Communicatie en PR, Projectmatig werken, Organisatie van evenementen, Netwerken/Co-creatie, Projectuitvoering, het inzetten van de positieve bijwerkingen van muziek: aanjagen, concentratie, verbinden, ontmoeten, blijven leren, lichaamsgericht luisteren, deep listening
Specialisme(n): Onderwijs, Cultuur, Overig/anders
Kennis over: verbinden lokale projecten, Cultuur innovatie, Creativiteit, Muziekevenementen, ontmoeting mooie initiatieven, muziekeducatie, vitale gezonde samenleving, Positieve gezondheid (Overijssel)
Lid sinds: 03-01-2024

Over Brechtje

Verbinden, creativiteit, reflectie en ontmoeten via muziek zijn de steekwoorden voor het werk van Muziekverteller Brechtje Roos van studio Hoor! Ontdekkingen doen via muziek door tekst, context, mijmeringen en de vragen van deze zelfbenoemd Muziekverteller (en prof muzikant) zet luisteraars in beweging. Samen actief luisteren naar muziekfragmenten en naar elkaar is wat er in een Luisterspecial of Luisterlab feitelijk gebeurd. Het bezielde en prikkelende verhaal van de Muziekverteller, met verbanden naar het dagelijkse, maatschappelijke, werkzame en/of persoonlijke leven van luisteraars zorgt voor innerlijke ruimte. Dat wordt gevoeld.

De aandacht is even weg van de waan van de dag. Weg uit het brein. Opgetild worden, tot nieuwe ontdekkingen komen en met een helder hoofd verdergaan is het duurzame resultaat. Volgens ervaringsdeskundigen en wetenschappers als neuropsycholoog Erik Scherder.

Tegelijkertijd is het een andere manier om elkaar te leren kennen, want ter plekke kunnen luisteraars van zich laten horen. Studio Hoor! zet actief in op interactie. In overleg met de opdrachtgever worden thematische vragen ontwikkeld. Aan de hand van die vragen mailen luisteraars hun muziekfragmenten naar studio Hoor! Die input vult studio Hoor! aan met context, muziekfragmenten en een verhaal.

Brechtje Roos, muziekverteller, muzikant, muziekpedagoog en oprichter van Studio Hoor Muziekeducatie, scherpt oren aan en laat anders luisteren naar muziek uit allerlei windstreken en stijlperiodes. Ze heeft muzieklezingen, concertpresentaties en inleidingen verzorgd voor diverse organisaties en musici, waaronder Cappella Amsterdam, Nederlands Blazers Ensemble, OBA Amsterdam, Theaters Tilburg, Projazz, ensemble Modelo62, en Nacht van de Filosofie Den Haag. Daarnaast brengt ze mensen samen met muziek in bedrijven, culturele- en welzijnsorganisaties en huiskamers.

Bijdragen van Brechtje

Brechtje Roos heeft in totaal 1 item bijgedragen.

Item Type Datum
Activiteit 03-01-2024