Nieuwsbericht

2 november eerste digitale inclusiecafé Overijssel met als thema inclusie, corona en de toekomst

Kunnen we in Overijssel onze krachten bundelen en de coronacrisis gebruiken om de samenleving inclusiever te maken?  En wat kan inclusief denken en doen bijdragen aan meer stabiliteit in tijden van crisis? Praat en denk met ons mee tijdens het eerste digitale inclusiecafé Overijssel 2 november van 16.30 tot 17.30

23 oktober 2020 | 1 minuut lezen

Kunnen we in Overijssel onze krachten bundelen en de coronacrisis gebruiken om de samenleving inclusiever te maken?  En wat kan inclusief denken en doen bijdragen aan meer stabiliteit in tijden van crisis? Praat en denk met ons mee tijdens het eerste digitale inclusiecafé Overijssel.

Door de coronacrisis komen we voor nieuwe uitdagingen te staan in de samenleving. We maken ons met ons allen  zorgen over onze gezondheid , onze banen, de toekomst van de jongeren, vereenzaming. Er is boosheid omdat er minder bewegingsvrijheid is, de tegenstellingen in samenleving worden groter, solidariteit komt onder druk te staan enz.  Uit meldpunt gevolgen corona van Zorgbelang Overijssel blijkt dat mensen met een beperking en ouderen door de coronacrisis extra belemmeringen ervaren.

Naast al deze uitdagingen zien we echter ook nieuwe kansen voor een inclusieve samenleving! Juist over die kansen willen we het graag hebben tijdens het digitale inclusiecafé. Rick Brink van het Outbreak team en minister van gehandicaptenzaken vertelt daar graag meer over.  Kunnen we in Overijssel onze krachten bundelen en de coronacrisis gebruiken om de samenleving inclusiever te maken?  En wat kan inclusief denken en doen bijdragen aan meer stabiliteit in tijden van crisis?

Iedereen die woont of werkt in Overijssel en werk wil maken van een inclusieve toekomst in is welkom!  Dat kunnen mensen met ervaring zijn, (maatschappelijke)organisaties, beleidmakers, politici of ondernemers. Je kunt je opgeven door een mailtje te sturen aan info@zorgbelang-overijssel.nl. Je krijgt dan een link toegestuurd voor deelname.

(Het is de bedoeling dat we tot en met april 2021 iedere eerste maandag van de maand een digitaal Overijssels inclusiecafé organiseren) 

Hopelijk tot ziens!

Vraag & AntwoordThema's