Nieuwsbericht

Kern met Pit editie 2021 geopend - doe mee

4 september 2020 | 1 minuut lezen

Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Het kan om allerlei ideeën gaan: van het opzetten van een buurtmoestuin tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Als het je directe omgeving maar verbetert of een impuls geeft. Kern met Pit is een initiatief van KNHM foundation.

Binnen een jaar klaar? Dat is 1.000 euro voor de pot!
Iedereen kan zich inschrijven, maar er gaat wel een selectie aan vooraf. Ben je eenmaal Kern met Pit-deelnemer, dan opent dat direct deuren bij gemeenten en andere organisaties. Het hele jaar staan ze voor je klaar met tips, advies en contacten in ons netwerk. Daarnaast kun je gratis meedoen aan interessante workshops en bijeenkomsten. En heb je bijvoorbeeld een (bouw)technische vraag? Ingenieursbureau Arcadis zorgt voor een oplossing. Eenmaal Kern met Pit deelnemer dan ontvang je het predicaat Kern met Pit en 1.000,- euro voor het project als je buurtinitiatief binnen een jaar is afgerond. 

Samenwerken met dorps- of buurtgenoten
Om mee te doen aan Kern met Pit, moet je samenwerken met dorps- of buurtgenoten. Je groep bestaat dus bijvoorbeeld uit mensen die in één buurt, wijk of dorp wonen of die op een andere manier een samenhangende groep vormen, zoals ouders van kinderen van een school of leden van een sportvereniging. Er moet dus een zekerheid zijn dat het initiatief draagvlak heeft in de eigen omgeving.

Je kan je inschrijven met een initiatief voor Kern met Pit van 1 september t/m 31 oktober 2020. Hoe? Kijk op onderstaande link.

Meer info over Kern met Pit inschrijving

Vraag & AntwoordThema's