Nieuwsbericht

Madelon start 'Hulp voor een tulp'

6 juni 2020 | 1 minuut lezen

'Door deze actie te steunen, help je zowel de Zwolse ouderen die wonen in een Zwols verzorgingscentrum als een lokale bloemenkweker', zegt Madelon. 'De Zwolse ouderen steek je een hart onder de riem door ze te voorzien van een bosje tulpen. Hierdoor krijgen ze iets moois in deze lastige periode. Daarnaast help je de lokale bloementeler'. 

'Aangezien niet alle ouderen beschikken over digitale skills, komt het vaak voor dat ouderen in deze quarantaine verpieteren. Dit vind ik persoonlijk hartverscheurend en ik wil graag iets doen om deze ouderen te helpen. Zo kwam ik op het idee om alle ouderen in de Zwolse verzorgingshuizen te voorzien van een bosje tulpen'. 

Madelon besloot de handen uit de mouwen te steken. Ze zocht contact met alle Zwolse ouderen die in een Zwols verzorgingstehuis verblijven en hoeveel bosjes tulpen ze nodig heeft voor deze actie. 'Met de bloementeler heb ik contact gehad om te kijken naar de mogelijkheid om de hoeveelheid bosjes tulpen te kunnen afnemen. Dit was mogelijk , waardoor ik na ging denken om het benodigde geld te kunnen ontvangen. Hierdoor kwam ik op het idee om een doneeractie te starten. hier zaten nogal wat haken en ogen aan, maar uiteindelijk heb ik een mogelijkheid gevonden om de actie te beginnen'.

Ze heeft een website ontwikkeld en een Tikkie-mogelijkheid gecreeerd, waardoor donaties ontvangen kunnen worden. 'Om ervoor te zorgen dat ik het benodigde geld binnenkrijg voor de 2281 bosjes tulpen, is het idee ontstaan om je collega, vrienden en familie te taggen zodat ze getriggerd worden om een donatie te geven aan dit project'. 

Meer informatie op http://hulpdooreentulp.nl/Instagram en www.instagram.com/hulpdooreentulp

Vraag & AntwoordThema's