Nieuwsbericht

Samen op Weg. Lied door Muziektheater Servus Almelo

12 mei 2020 | 1 minuut lezen

Muziektheater Servus Almelo heeft in het kader van de Coronacrisis het lied ‘Samen op Weg’ uitgebracht: individueel opgenomen door 22 leden en digitaal samengevoegd als vijfstemmig koornummer.‚Äč De clip van het nummer is te zien en te beluisteren via de Facebookpagina en het YouTubekanaal van de vereniging.

Door de Coronamaatregelen zijn de leden van Servus al maanden verstoken van het samen zingen en theater maken. Om de verbinding met leden te behouden en om samen wat te doen in deze periode heeft de vereniging er voor gekozen om individueel, maar toch gezamenlijk een lied in te studeren.

Angelien Pleijhuis schreef een tekst op het lied ‘Once We Were Kings’ uit de musical Billy Elliot (componist: Elton John). Door middel van een aantal online repetities onder leiding van muzikaal leider Erwin Strikker, en een digitale handreiking konden geïnteresseerde leden het lied instuderen. De 22 zangers en zangeressen namen thuis hun partij op. De stemmen zijn later digitaal samengevoegd tot een vijfstemmig koorlied.

‘Samen op Weg’ gaat er over dat, ondanks alle maatregelen die er gelden, de wereld en de natuur wel doorgaan. Er zijn genoeg lichtpuntjes. Het lied eindigt dat er ook weer een periode komt dat we elkaar wel weer kunnen ontmoeten.

In 2020 bestaat Muziektheater Servus Almelo 35 jaar. De musical ‘The Addams Family’ had in juni het hoogtepunt van dit jubileumjaar moeten zijn. Door alle maatregelen heeft de vereniging besloten de uitvoering van de musical uit te stellen tot juni 2021. De vereniging probeert door verschillende initiatieven de leden en geïnteresseerden te blijven betrekken bij muziektheater. Een voorbeeld is de uitvoering van het lied, maar bijvoorbeeld ook het wekelijks publiceren van een volledige registratie van een voorstelling uit het verleden van Servus via YouTube.

Voor meer informatie over Muziektheater Servus Almelo kijk op http://www.servus-almelo.nl

Vraag & AntwoordThema's