Nieuwsbericht

Code-It@Home programmeer workshops

8 mei 2020 | 1 minuut lezen

Momenteel zijn veel kinderen thuis aan het leren via online-lesmiddelen. Zij leren zo allerlei vakken, maar merken nu ook op dat computerkennis onmisbaar is. Om kinderen en jongeren op een speelse manier inzicht te geven welke programma’s en tools worden gebruikt om te programmeren en hoe je hierbij je eigen creativiteit kan inzetten heeft Tetem de workshops Code-It@Home ontwikkeld.

Code-It@Home zijn online programmeer workshops - waarbij wordt ingegaan op code, programmeren en creativiteit binnen het programmeren. Via een speciale website kunnen kinderen en jongeren van 8 t/m 15 jaar kosteloos aan de slag met het volgen van de workshops. 

Kinderen en jongeren worden zich bewust van alles wat geprogrammeerd is om hen heen: zowel op de computer als daar buiten. Ze krijgen inzicht in welke programma’s en tools worden gebruikt om te programmeren en ervaren dat code een middel is om zelf iets mee te maken. Zo leren ze hun eigen Flappy Bird spel programmeren en ontdekken hoe ze Ko de Kraker met code taal kunnen aansturen. Ook leren ze hoe je eigen creativiteit kan inzetten binnen het programmeren. Superleuk én leerzaam!

Aanbod
Code-It@Home bestaat uit workshops met elk een introductievideo van onze docent Doremiek en daarbij horende werkbladen. Na het bekijken van de introductievideo van de workshop kunnen de kinderen en jongeren aan de slag met de werkbladen. Zo leren zij gedurende meerdere workshops de basisprincipes van coderen.

Hoe werkt het?
Via de website tetem.nl/athome zijn de programmeer workshops gratis beschikbaar. De komende weken komen steeds meer workshops online, hou de website dus goed in de gaten!

De Code-It@Home workshops zijn onderdeel van Maker Festival Twente @Home editie; een online activiteitenprogramma in de maand mei en juni én een hybride programma met live en online elementen tijdens de Maker Maand Twente in oktober. 

Vraag & AntwoordThema's