Nieuwsbericht

VSBfonds zoekt ideeën tegen discriminatie en vooroordelen! Maak kans op een donatie voor uw project !

Profielfoto van Ruth Deddens
6 mei 2020 | 1 minuut lezen
Gezocht: ideeën tegen discriminatie en vooroordelen

Sinds een aantal weken leeft iedereen in Nederland in een andere wereld. Een wereld waarin we fysiek afstand van elkaar moeten houden. Een wereld waarin we niet meer alles kunnen doen wat we voorheen wel konden. Het gevoel dat er beperkingen zijn voor je doen en laten. Voor sommige mensen was dat gevoel er al vóórdat het coronavirus hier zijn intrede deed.

Allerlei groepen mensen in onze samenleving worden door vooroordelen en discriminatie beperkt in hun doen en laten. Angst en onzekerheid over de toekomst kunnen vooroordelen en discriminatie versterken. Een zondebok is dan snel gevonden. Ook door de beperkte bewegingsvrijheid kunnen spanningen oplopen. Binnen het gezin of daarbuiten. Ook in buurten en wijken kunnen spanningen tussen bijvoorbeeld verschillende bevolkingsgroepen oplopen.

Welke kant we opgaan weten we nog niet. Maar we hopen dat het gezamenlijk ervaren van deze crisis en de maatregelen die er uit volgen, maakt dat we ons solidair voelen met elkaar. Ongeacht leeftijd, afkomst, sekse, seksuele voorkeur, religie, functiebeperking en sociaal economische status. En dat we met elkaar in verbinding blijven, nu en na de coronacrisis.Het VSBfonds zoekt ideeën tegen discriminatie en vooroordelen.  Uw idee kan gaan over het tegengaan van allerlei vormen en uitingen van discriminatie, vooroordelen en achterstelling: leeftijd, afkomst, sekse, seksuele voorkeur, religie, functiebeperking en lage sociaal economische status. Of het tegelijk optreden van verschillende vormen en uitingen van discriminatie. Het tegengaan hiervan zien wij als een belangrijke stap op weg naar een gelijkwaardige samenleving. Stuur uw idee op en maak kans op een donatie van het VSB fonds. Meer informatie over deze donatieoproep en de voorwaarden kunt u vinden op de website van het VSBfonds. https://www.vsbfonds.nl/discriminatie-vooroordelen