Nieuwsbericht

Maker Festival Twente online

30 april 2020 | 1 minuut lezen

In mei en juni komt het festival bij je thuis met een online programma voor alle leeftijden. Tijdens de real-live trainingen Lablearning@Home kun je op een interactieve manier kennis maken met de nieuwste technologieën. Iedereen die meer wil weten over de werking en mogelijkheden van bijvoorbeeld een voedselprinter, lasercutter of de 3D printer kan meedoen aan de verschillende Lablearning@Home events.

Kinderen en jongeren kunnen vanuit huis aan de slag met de succesvolle Make-It@Home & Code-It@Home kits. De Make-It@Home kits Kunstige Robot, Robot-hand, Zonnecellen en Elektronische wenskaart worden gewoon thuis bezorgd. Bij elke kit is een online tutorial beschikbaar. Code-It@Home workshops gaan in op code, programmeren en creativiteit binnen het programmeren. De kinderen en jongeren kunnen via een speciale website kosteloos de workshops volgen.

In oktober zetten we tijdens de Maker Maand verschillende makers en de Twentse maakindustrie in de schijnwerpers met kleinschalige offline en online events. Ook het Make-it@Home programma krijgt in oktober een revival met nieuwe kits en activiteiten.

Check de website

NieuwsVraag & AntwoordTools