Nieuwsbericht

Vrijwilligers in Oldenzaal gaan eenzaamheid tegen tijdens Coronacrisis

20 maart 2020 | 1 minuut lezen

Informatiebron: Hart van Oldenzaal en Ons helpt Ons

In deze tijden van de coronacrisis is het belangrijjk om zo min mogelijk de deur uit te gaan. Vooral mensen uit risicogroepen wordt geadviseerd om binnen te blijven en sociaal contact te vermijden tenzij het écht niet anders kan. Dit is voor niemand leuk natuurlijk, en met name senioren kampen hierdoor met eenzaamheid.

In Oldenzaal is hier iets voor bedacht! Een groep vrijwilligers daar zet zich via de organisatie Ons helpt Ons in om eenzaamheid tijdens de coronacrisis tegen te gaan. Juist in deze tijden is het belangrijk om er voor elkaar te zijn, en omdat dit nu niet persoonlijk kan bieden zij een telefoondienst aan. Oldenzalers die zich aanmelden krijgen een maatje. Ze worden eens in de zoveel tijd gebeld om te vragen hoe het met ze gaat en om gewoon even een praatje te maken. Het maakt niet uit of iemand op zoek is naar informatie, een gezellig gesprek of een stukje advies. Ook maakt het niet uit of de gebelde persoon jong of oud is. Iedereen is welkom!

Jezelf aanmelden om gebeld te worden kan via deze link. Ook is het mogelijk om jezelf als vrijwilliger aan te melden, hier, en kan er van 09.00 tot 13.00 gebeld worden naar het Sociaal Team Oldenzaal via 0541 571414. Ook wanneer je zelf het huis niet mag verlaten kun je helpen, dus zet je in tegen eenzaamheid! 

NieuwsThema's