Nieuwsbericht

Het groenste schoolplein van Overijssel

Profielfoto van Tineke Jansen
(onbekend)
14 maart 2018 | 1 minuut lezen

Welke school krijgt de titel ’Het groenste schoolplein van Overijssel 2018’? Alle basisscholen in de provincie zijn uitgedaagd om hun leerlingen een ontwerp te laten maken voor het groenste schoolplein, waarop ruimte is voor bijvoorbeeld natuurlijk spelen en natuureducatie, maar waar ook planten en dieren zich thuis voelen en dat ook buiten schooltijden een speel- en ontmoetingsfunctie voor de buurt kan vervullen.

Na een selectie zijn 25 scholen door voor de prijs ‘Het Groenste Schoolplein van Overijssel'! Zij worden uitgedaagd een ontwerp in te dienen. De provincie heeft IVN Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel en Landschap Overijssel gevraagd om de leerlingen van deze basisscholen in Overijssel te begeleiden bij het ontwerp.Tijdens een feestelijke publieksbijeenkomst op woensdagmiddag 25 april 2018 worden de ontwerpen gepresenteerd. De drie beste ontwerpen krijgen een geldbedrag om het schoolplein in 2018 ook echt te gaan vergroenen.

Het Jeugdjournaal besteedde op 13 maart jl. in hun uitzending ook aandacht aan het vergroenen van schoolpleinen. Ze gingen o.a. op bezoek bij basisschool Oostenwind uit Raalte, die ook nog meedingen naar de titel ‘Het Groenste Schoolplein van Overijssel'!

https://jeugdjournaal.nl/artikel/2222156-steeds-meer-scholen-willen-groene-schoolpleinen.html