Nieuwsbericht

De Routekaart Verduurzaming Sport

Profielfoto van Monique -
31 januari 2020 | 1 minuut lezen

In Nederland hebben wij ons gecommitteerd aan het Klimaatakkoord, en onze route hebben we opgeschreven in de Routekaart verduurzaming sport, waarmee we in versneld tempo onze sportaccommodaties energieneutraal en groener gaan maken.

Onze gezamenlijke ambitie is dan ook:

  • dat alle sportaccommodaties in 2050 CO2-arm zijn;
  • dat we gebruik maken van circulaire materialen;
  • dat er geen gebruik meer gemaakt wordt van gewasbeschermingsmiddelen;
  • dat de sportomgeving klimaat adaptief is.

Dat klinkt als een hele opgave. Maar door het hele land zijn er al gemeenten en clubs met succes aan de slag met verduurzaming van hun sportvastgoed. Landelijk en provinciaal is er ondersteuning beschikbaar voor verduurzaming. Van financiering en subsidies, monitoring van verduurzaming tot ondersteuning van sportclubs.

Ben jij betrokken bij de sportvereniging en op zoek naar een stappenplan voor verduurzaming? Check: het stappenplan sportverenigingen op https://www.kennisbanksportenbewegen.nl/?file=9855&m=1579786453&action=file.download

Gemeenten kunnen voor info terecht op https://www.allesoversport.nl/duurzame-sportsector/informatie-voor-gemeenten/ en ondernemers, check vooral https://www.allesoversport.nl/duurzame-sportsector/informatie-voor-ondernemers/ voor inspiratie.