Nieuwsbericht

Cursus Boer in Ontwikkeling start 11 februari

9 januari 2020 | 1 minuut lezen

Boer in Ontwikkeling
Wilt u als partner meer weten over de melkveehouderij?
Wilt u zich verdiepen in alle ins en outs van het melkvee bedrijf? 
Wilt u een betere positie binnen het bedrijf? 
Kies dan voor de cursus Boer-in-Ontwikkeling!
 

Een groot aantal ondernemende partners van melkveehouders wil graag over meer kennis en kunde beschikken. Om zo een betere positie te hebben en samen met hun partner beslissingen te kunnen nemen voor het bedrijf. Dit kwam naar voren tijdens het project Ondernemende Vrouwen in Overijssel. Dit idee is uitgewerkt door twee van hen in samenwerking met docenten en studenten van Aeres Hogeschool in Dronten en MBO Landstede. Beide scholen bieden onderwijs aan agrariërs en sluiten goed aan op de praktijk van bedrijven. Het resultaat van deze samenwerking is de cursus: "Boer-in-Ontwikkeling"

De cursus bestaat uit 4 modules van elk 5 lessen. De lessen worden verzorgd door bevlogen docenten van Aeres Hogeschool Dronen, Van MBO Landstede en door gastdocenten. 
Op 11 februari starten de modusles melkwinning en bodem- en grasland beheer. De lessen zijn telkens op dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur op Het Rechterland 1, 8024 AH in Zwolle. Bij iedere module wordt ook een excursie georganiseerd. De overige cursus data zijn: 25 feb; 3,10,24,31 mrt; 7,21 april; 12 en 26 mei
Aan bod komt
De eerste module richt zich op melkwinning. Cursisten gaan aan de slag met de onderwerpen; uiergezondheid, verschillende manieren van melkwinning en melk verwerking en melk uitslagen.
De tweede module richt zich op bodem- en graslandbeheer. De lessen gaan onder andere over beweiding, mestbeleid en kuil analyse. 

De cursus bestaat in totaal uit 4 modules. De andere modules gaan over Veemanagement en Financiën. 
De lessen worden telkens omlijst met wat korte praktische verdiepingvragen of opdrachten die thuis uitgevoerd kunnen worden. U ontwikkeld zo uw eigen portfolio. Na afronding van de vier modules ontvangt u een MBO+ certificaat. 
Kosten
de kosten voor 2 modules bedragen €550,- (incl materialen en BTW)  
 

NieuwsThema's