Nieuwsbericht

100 JARIG ROOD ZWART SCHENKT KUNSTGRASVELDJE AAN DELDENSE JEUGD

Profielfoto van Robert Ros
3 april 2024 | 1 minuut lezen

De voetbalvereniging Rood Zwart vierde vorig jaar zijn 100 jarig bestaan. Voor de jubilaris was dat reden om de Deldense gemeenschap een mooi cadeau aan te bieden in de vorm van een kunstgrasveldje voor de Deldense jeugd. Onder het genot van een hemels zonnetje en het toeziend oog van tientallen enthousiaste peuters, twee wethouders, de Stadsraad Delden en vele bezoekers, werd onlangs het trapveldje in gebruik genomen. Het kunsgrasveldje ligt direct voor het Deldense 'Noaberhoes', waar al veel sociaal-maatschappelijke activiteiten plaatsvinden. 

De opening van het veldje werd verricht door de voorzitter van de Stadsraad Delden, Rob Steentjes. Hij omschreef het prachtige trapveldje bij die gelegenheid als een zeer waardevol geschenk voor de Deldense jeugd. “Ik woonde hier niet ver vandaan, maar in mijn eigen jeugd heb ik een dergelijk veldje wel echt gemist”. Na deze woorden en het doorknippen van het lint namen de enthousiaste peuters bezit van het nieuwe veldje. 

In de oorspronkelijke plannen van het Noaberhoes was al een kunstgrasveldje opgenomen. Om de bouw van het nieuwe onderkomen mogelijk te maken, moesten er echter concessies worden gedaan en sneuvelde het veldje. Nu is het veldje alsnog gerealiseerd, met steun van onder andere de Rabobank, het Twentse Noabers Fonds, Kern met Pit, de gemeente Hof van Twente, MAEX, de Provincie Overijssel en bovenal de vrijwilligers van Rood Zwart.

Aan het begin van dit jaar gaf Rood Zwart in het kader van haar 100-jarig jubileum een ‘gebruikerscheque’ van een trapveldje aan de Deldense gemeenschap. Met nadruk op die laatste woorden. Het veldje ligt weliswaar op Rood Zwart terrein, maar is bedoeld voor alle Deldenaren die er gebruik van willen maken.

Het veldje is een eerste stap in de herinrichting van het voorplein bij het Noaberhoes. Na deze eerste stap zal er verder gewerkt worden aan het plaatsen van beweegtoestellen, een opwaardering van de jeu-de-boules banen, een gezellig terrasje en nog meer groen. Dit om bewegen en ontmoeten in een groene omgeving voor de Deldense gemeenschap verder te stimuleren. Het plein zal de naam “Noaberplein” krijgen, als symbool voor de samenwerking en verbondenheid binnen onze gemeenschap.

Foto’s: Bert Sanders