Nieuwsbericht

Start met ondernemen met jouw buurt – de essentials in 1 dag

Profielfoto van Lidy Noorman/ Twentse Noabers
11 januari 2024 | 1 minuut lezen

Wil je jouw buurt socialer, groener, veiliger, rechtvaardiger of mooier maken? Ben je onderdeel van een bewonersinitiatief of heb je een goed idee voor de buurt, maar loop je organisatorisch vast of is er een urgentie ontstaan om over andere geldstromen na te denken? Dan is deze bijeenkomst wat voor jou! 

Samen met Twentse Noabers, organiseren LSA Bewoners en Social Enterprise NL op 15 februari 2024 een inspirerende bijeenkomst. Het doel is om aan je initiatief te werken en even niet erin, om de volgende nodige stap voor je buurtinitiatief te zetten. 

Wat gaan we doen?

Op een interactieve manier doorlopen we alle stappen die onderdeel zijn van een succesvol ondernemingsplan. Dit als middel om alle belangrijke aspecten van je initiatief onder de loep te nemen en keuzes te maken. Door je initiatief goed in te richten en goed na te denken over verschillende geldstromen, is het mogelijk om op lange-termijn maatschappelijk impact te kunnen blijven maken. Of je nu je geldstromen onder de loep wilt nemen of opzoek bent naar meer structuur, met het ondernemingsplan kan je een volgende stap zetten! 

Naast zelf aan de slag te gaan vanuit de theorie, krijg je ook input uit de praktijk. We bundelen onze krachten met een succesvol bewonersinitiatief uit de regio. Zij delen hun inspirerende verhaal en ervaringen, waar je als deelnemer waardevolle lessen uit kan halen. Het wiel opnieuw uitvinden is namelijk niet nodig. 

Aan het einde van de training eten we gezamenlijk een soepje en kun je in gesprek gaan met andere initiatiefnemers. Je ontmoet bondgenoten, gaat aan het einde van de bijeenkomst geïnspireerd terug naar je buurt met een opgeruimd hoofd en weet je wat je te doen staat om een volgende stap te zetten. 

Voor meer informatie of aanmelden: Start met ondernemen met jouw buurt – de essentials in 1 dag – Ondernemen met je Buurt