Nieuwsbericht

Uitnodiging: Vrijwilligerscongres Overijssel

Profielfoto van Chantal Westemeijer
20 november 2023 | 1 minuut lezen

Op vrijdag 1 december werken we in Overijssel aan 'Noaberschap': vrijwillige inzet voor een vitale samenleving! Provincie Overijssel, VOSVI en Vereniging NOV organiseren samen het Vrijwilligerscongres Overijssel. Provinciale bestuurders en professionals komen bijeen om de toekomst van vrijwilligerswerk te bespreken. Het veelzijdige programma, met vier verschillende workshoproutes, belicht vele aspecten van het vrijwilligerswerk. Zeker interessant voor provinciale en gemeentelijke overheden, landelijke koepelorganisaties, vrijwilligerscoördinatoren, vrijwilligerscentrales en bestuurlijke vrijwilligers uit Overijssel. Iedereen is van harte welkom en ik hoop u daar te zien. 

Nieuwgierig of meteen aanmelden? ? Vrijwilligerscongres Overijssel - Provincie Overijssel

Menno Hurenkamp, een gerenommeerde politicoloog, journalist en hoogleraar 'democratie als mensenwerk', is keynote spreker op het vrijwilligerscongres. Hij onthult de kracht van Noaberschap als een lichte gemeenschapsvorm, met de positieve kanten maar ook de keerzijde. Leer tijdens het congres hoe dit mensen verbindt en gemeenschappen versterkt. Mis deze kans niet om te leren van een expert die de nuances begrijpt van wat mensen samenbrengt en gemeenschappen bloeiend houdt.

De rest van het programma:

  • Het werven en behouden van vrijwilligers; Hoe te verjongen en vernieuwen om relevant te blijven voor een jonge doelgroep? En tips voor het behouden van je huidige vrijwilligers.
  • Inzet voor en met vrijwilligers in zorg en welzijn; Met de bezuinigingen in de zorg, het tekort aan betaalde krachten, kijken zorginstellingen naar het verbreden van de inzet van vrijwilligers en mantelzorgers.
  • Bedrijfsleven en Noaberschap; Hoe kun je het bedrijfsleven benutten op kennis en kunde?
  • Vrijwillige energie in de sociale basis; Een goed gemeentelijk vrijwilligersbeleid kan de betrokkenheid van diverse groepen vrijwilligers vergroten en een brug slaan tussen verschillende gemeenschappen.

Daarnaast wordt u muzikaal ontvangen door de heren van At Your Service, kunt u een bezoek brengen aan de Vacaturebank en wordt de dag afgesloten met een muzikale wrap up. 

Klik hier voor het volledige porgramma of meld je direct aan.

Tot 1 december!