Nieuwsbericht

Burgerinitiatief in Haaksbergen voor behoud kulturhus

Profielfoto van Jarno Vedders
20 december 2019 | 1 minuut lezen

Een kulturhus heeft een belangrijke functie in een dorp of een stad. De invulling en het voortbestaan staan soms onder druk. In Haaksbergen zet Buin zich in om niet alleen het Kulturhus te behouden maar ook te kijken naar andere mogelijke invullingen. Buin doet dit onder de noemer "Kulturhus moet blijven".

Buin staat voor BUrgerINitiatief en bekijkt de mogelijkheden om van het Kulturhus de Huiskamer van Haaksbergen te maken. Met als doel om een stabiel ander Kulturhus te krijgen in de toekomst. Er moet echter nog wel veel gebeuren om die stabiliteit te waarborgen.

In de zomer werd een petitie aangeboden aan de gemeenteraad door het Burgerinitiatief Buin. Dat was het startschot om het kulturhus in een andere vorm te behouden voor Haaksbergen. Er zijn een aantal ontwikkelingen gaande rondom het Kulturhus in Haaksbergen anno december 2019, maar het burgerinitiatief blijft zich inzetten voor het Kulturhus. 
 

Huidige stand van zaken

‘De programmering gaat door, zoals gepland.’
(uit de Tubantia van 14-11-2019)

Het zijn onrustige tijden rondom ons Kulturhus dat zal menigeen niet ontgaan zijn. Alle lopende activiteiten lopen echter gewoon door. Het is heel erg fijn om te constateren dat het steeds drukker wordt. Deze maand is ongetwijfeld de allerdrukste november-maand in de geschiedenis van het Kulturhus.

"We voelen ons gesterkt door de vele reacties, steunbetuigingen van klanten, bezoekers, vrijwilligers en vele anderen die van harte hopen dat het Kulturhus blijft bestaan. Wij gaan er voor en we geloven daar ook echt in," aldus het burgerinitiatief Buin. "We blijven dus ook gewoon werken aan de programmering van het lopende seizoen. De programmering voor 2020/2021 is ook opgestart! De eerste reserveringen van amateurverenigingen staan ook al weer in de boeken. Daar zijn we uitermate blij mee en trots op. Alle partijen werken ondertussen zo goed mogelijk samen aan een definitieve oplossing. Want niemand wil dat de voorziening voor het dorp verloren gaat."

Meer weten over dit burgerinitiatief?
Wil je meer weten wat het Burgerinitiatief Buin doet? En hoe hun aanpak is. Neem eens een kijkje op www.buinhaaksbergen.nl of stel je vraag of opmerking hieronder. Om een reactie te geven onder het artikel dien je ingelogd te zijn. Dit is kosteloos en biedt een aantal mooie voordelen.