Nieuwsbericht

Terugblik inspiratiemiddag Positieve Gezondheid ‘Samen in beweging voor kind en jongere’

Fijn dat veel verschillende professionals deelnamen aan de Inspiratiemiddag Positieve Gezondheid! Terugkijkend, was het een dag vol inspiratie en ontmoetingen die we graag met je willen delen.

Profielfoto van Kim Niens
12 oktober 2023 | 2 minuten lezen

Ontvangst

Vanaf een uur of 12.30 druppelden de bezoekers woensdag binnen op Hogeschool Saxion in Deventer. Na het ontvangen van een goodiebag en het kiezen van werksessies (wat voor sommigen nog best lastig was met zoveel interessante sessies), was het tijd voor een heerlijke lunch en natuurlijk om nieuwe mensen te ontmoeten.

Vraaggesprek met de Twijn

Om 13.15 uur opende Rosalie Bosman de inspirerende middag. Daarna was het woord aan Ester van den Hul en Linda Goldsteen. In een vraaggesprek met Judith Heinrich vertelden zij over de meerwaarde van de brede blik op gezondheid binnen het onderwijs en hoe Onderwijscentrum de Twijn daar in afstemming met samenwerkingspartners invulling aan geeft. Bijvoorbeeld door ‘check-ins’ toe te passen met leerlingen en leerkrachten.

Stadstroubadour

Na het verhaal van Ester en Linda kwamen we onder begeleiding van Stadstroubadour Maarten van Veen letterlijk in beweging met elkaar en zochten we tussendoor de verbinding op. Bekijk de video.

Visueel verslag

Op de achtergrond waren ondertussen Marieke van der Velden en Lilian Leahy druk bezig met het maken van een visueel verslag van de dag. Ze maakten twee tekeningen:

De twee tekeningen geven prachtig de dag weer.

Werksessies

Na het kennismaken en dansen met elkaar was het tijd voor de start van de werksessies. Verdeeld over twee rondes namen jullie deel aan werksessies op verschillende locaties in Saxion. De energie tijdens de werksessies was zichtbaar en enthousiast keerden jullie terug naar de theaterzaal. Eén opmerking over de werksessies spatte eruit: ‘Zoveel goede dingen gebeuren er en we zijn al met veel mooie dingen bezig. Ik zou iedereen willen meegeven: laten we vooral niet te lang nadenken, maar gewoon doen!'

Afsluiting

Na afloop werden bij de plenaire afronding alle werksessieleiders nog even in het zonnetje gezet en bedankt voor de geweldige bijdragen! Tot slot zorgde Maarten van Veen voor een spetterende afsluiting met zijn zelfgeschreven lied, als eerbetoon aan deze waardevolle dag. Na afloop werden er bij de informele afsluiting nog volop contactgegevens uitgewisseld en nagepraat. 

Wil je meer weten of op de hoogte blijven van toekomstige evenementen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn.

Bekijk hier alle foto’s om een goede sfeerindruk te krijgen van de dag.