Nieuwsbericht

Vrijwillige Bestuurscoach

Profielfoto van Ruth Everts
18 augustus 2023 | 2 minuten lezen

Help jij het bestuur van vrijwilligersorganisaties klaar te stomen voor de toekomst?

Heb je ervaring in het verenigingsleven of bedrijfsleven, bijvoorbeeld als verenigingsondersteuner of buurt(sport)coach? Of ben je simpelweg geïnteresseerd in het ondersteunen van vrijwilligersorganisaties?

Dan zoeken wij jou!

Het project Bestuurscoaches, een samenwerkingsverband tussen de Provincie Overijssel en de Vereniging Overijsselse Steunpunten Vrijwillige Inzet (VOSVI), is op zoek naar gedreven bestuurscoaches die tijdelijk ondersteuning willen bieden vanuit hun ervaring en expertise. Onze ambitie is om 25 bestuurscoaches op te leiden.

Wie zoeken we?

- Je hebt ervaring in het verenigingsleven en/of bedrijfsleven, zoals bijvoorbeeld als verenigingsondersteuner, buurt(sport)coach of bestuurscoach bij BestuurdersCentraal.

- Je bent geïnteresseerd in het ondersteunen van vrijwilligersorganisaties.

- Je krijgt energie van de passie en inzet van vrijwilligers en bent in staat om bestuurlijke vrijwilligers met jouw kennis verder te helpen.

Wat ga je doen?

Als bestuurscoach ga je in gesprek met bestuurders en commissies van (sport, culturele of sociale) verenigingen, stichtingen, dorpshuizen, kulturhusen, plaatselijke belangen, enzovoort. Je helpt hen bij verschillende vraagstukken, zoals de invulling van bestuursfuncties, bestuurlijke vernieuwing, verjonging, ledenwerving, financiën en conflicten. Ook ben je betrokken bij ontwikkeling, visie en beleid.

Hoe werkt het?

Vragen van organisaties komen binnen bij het provinciaal loket: Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand, Studio Vers Bestuur of een van de steunpunten Vrijwillige Inzet in Overijssel. Op basis van de vraag wordt de juiste bestuurscoach aan de organisatie gekoppeld.

Wat bieden wij jou?

- Een training waarin je handvatten krijgt om als bestuurscoach aan de slag te gaan.

1. Deze training omvat onder andere het inspiratieverhaal en de visie op bestuurlijke vernieuwing van Studio Vers Bestuur.

2. Het ontwikkelen van je eigen inspiratieverhaal door 'dit is 'Em'.

3. En scholing in concrete wervingsmethoden door VOSVI.

- Intervisiemomenten en mogelijkheden om kennis en ervaring te delen.

- Een onkostenvergoeding:

Als je als bestuurscoach in je eigen woonplaats aan de slag gaat, kun je werkelijk gemaakte kosten declareren. Ga je buiten je eigen woonplaats aan de slag, dan ontvang je een vaste onkostenvergoeding van € 200,- per coaching traject van minimaal twee sessies.

 

Trainingsdata bekend!

Bij voldoende aanmeldingen zullen de trainingen op de volgende data plaatsvinden:

Datum: 19 oktober, 26 oktober en 2 november 2023.

Tijdstip: 19:30-21:30 uur.

Locatie: Centraal gelegen in provincie Overijssel. Deze volgt nog!

 

Heb jij interesse om een waardevolle rol te spelen als bestuurscoach en vrijwilligersorganisaties te ondersteunen?

Reageer dan via e-mail naar Ruth Everts, projectleider, via bestuurscoaches@vosvi.nl.

 

Dit project is mogelijk gemaakt vanuit Sociale Kwaliteit van de Provincie Overijssel.