Nieuwsbericht

Prijsuitreiking Social Sofa Bibliotheek Losser

4 december 2017 | 1 minuut lezen

Op maandag 4 december vindt bij het nieuwe Kulturhus Losser de feestelijke onthulling plaats van een Social Sofa. Bibliotheek Losser is de provinciale winnaar van een landelijke wedstrijd onder alle Bibliotheken in Nederland. Het winnende project van Bibliotheek Losser was volgens de jury het meest innovatief van alle ingediende voorstellen uit de provincie Overijssel. Bij de onthulling zijn onder meer Hester Maij, gedeputeerde voor de portefeuille Landbouw, Natuurlijk en Cultuur, Joop Hassink, wethouder cultuur en Tineke van Ham, bestuurder Rijnbrink, aanwezig. Het is een besloten bijeenkomst maar we hopen natuurlijk dat er heel veel gebruik wordt gemaakt van de Social Sofa!

Ontmoeting en Verbinding
Het project ‘Ontmoeting & Verbinding in Losser’ leidt tot verbinding en samenwerking in de gemeente, en kan opgeschaald worden. Ook dat waren eisen die de jury zwaar liet wegen. We ontvangen iets heel bijzonders: een Social Sofa. De met mozaïek ingelegde betonnen buitenbank wordt geplaatst op de nieuwe locatie van de bibliotheek aan het Raadhuisplein 1. Deze sofa staat symbool voor ontmoeten, verbinding en het tegengaan van sociale verkilling, een bank van én voor iedereen. Net als de Bibliotheek!

Wat deze prijsuitreiking heel speciaal maakt, is dat op exact hetzelfde tijdstip in alle provincies van Nederland, een Social Sofa wordt uitgereikt aan de winnende Bibliotheek van iedere provincie.

Wie wil jij ontmoeten?
Hieraan is een  mooie actie gekoppeld: Wie wil jij ontmoeten? Lees hier meer over de actie.

NieuwsThema's