Nieuwsbericht

Stichting Schrijf je Blij stopt met de activiteiten

Na een paar jaar flink aan de weg getimmerd te hebben met verschillende schrijfactiviteiten voor ouderen, heeft het bestuur van Stichting Schrijf je Blij met ingang van 20 maart besloten om te stoppen met de werkzaamheden. Helaas weegt het aantal nieuwe schrijfkandidaten niet op tegen de moeite die voor de werving gedaan moet worden. De matching van schrijfmaatjes werd daardoor steeds lastiger. 

Profielfoto van Renee Nieuwenstein
20 maart 2023 | 1 minuut lezen

Tijdens coronatijd bleek het correspondentieproject POST! een mooie manier om ouderen met elkaar in contact te brengen. Veel mensen bezorgden elkaar tijdens de verschillende lockdowns regelmatig een lichtpuntje op de deurmat door samen brieven te schrijven..

Nadat de coronamaatregelen werden opgeheven en de wereld langzaam weer back to normal ging, nam de belangstelling voor het schrijven af. Er kwamen steeds minder nieuwe aanmeldingen binnen, waardoor de matching van schrijfkoppels steeds moeilijker werd. Schrijf je Blij deed nader onderzoek en concludeerde daaruit dat mensen, hoe jammer ook, steeds meer de voorkeur geven aan een snelle Whats app boven een handgeschreven brief. 

De vaste kern aan deelnemers die elkaar via Schrijf je Blij gevonden heeft, blijft schrijven want er zijn hechte vriendschappen ontstaan. Helaas weegt het aantal nieuwe schrijfkandidaten niet op tegen de moeite die voor de werving gedaan moet worden. 

Schrijf je Blij bedankt alle deelnemers en intermediairs voor alle steun en vertrouwen in de afgelopen jaren.