Nieuwsbericht

Opening Diepenveense sportclub

Profielfoto van Giny Hoogeslag
24 januari 2023 | 1 minuut lezen

Zaterdag 21 januari 2023 vond de feestelijke opening van het verduurzaamde clubhuis in Diepenveen plaats waarbij de rood gele linten werden doorgeknipt door het jongste lid (Nowie van Amersfoort) en oudste lid (Gé Zwager) van de vereniging. Het was een gezellig middag waar onder genot van een hapje en een drankje een rondleiding door het gebouw gemaakt kon worden. Dit project was niet mogelijk zonder de enthousiaste en voortvarende inzet van talloze vrijwilligers.

De Diepenveense Sportclub is in 1935 opgericht en heeft inmiddels zo’n 1.000 leden, verdeeld over 9 afdelingen (handbal, voetbal, jeu de boules, tafeltennis, biljart, nordic sports, volleybal, badminton en gymnastiek).

Diepenveen vergrijst en ontgroent. De bewoners (en leden van DSC) worden ouder en blijven langer zelfstandig wonen. Het is belangrijk dat (vooral) de ouderen blijven bewegen en gezond blijven en daarnaast sociale contacten en ontmoetingen blijven houden. Dit draagt immers bij aan gezondheid, welbevinden en geluk.

DSC wilde het bewegen en ontmoeten stimuleren door het aanbieden van passende sport- en spelactiviteiten.  Daarvoor is  de accommodatie aantrekkelijk, toegankelijk en comfortabel gemaakt en aangepast voor iedereen. Daarnaast zijn nieuwe activiteiten aangeboden die aansluiten bij de wensen van de bevolking nu en in de toekomst. DSC werkt hierbij samen met andere organisaties op gebied van gezondheid en welzijn in Diepenveen.

Op de foto: Wilfred Legebeke (penningmeester) en Annelies Zwat (LAG Leader Salland)